Utile: Hormon produs de femeile insarcinate, tratament pentru cancerul mamar; Din 10 romani care apeleaza la chirurgie estetica, 2 sunt barbati; Depresia, pericolul de dupa nastere, iar Menta braziliana are aceleasi efecte ca analgezicele moderne
Hormon produs de femeile insarcinate, tratament pentru cancerul mamar. O substanta produsa in corpul gravidelor stopeaza dezvoltarea tumorilor canceroase la san. Cercetatorii vor sa transforme hormonul intr-un medicament. Hormonii produsi in mod natural de catre femeile insarcinate ar putea fi utilizati pentru oprirea evolutiei cancerului la san, informeaza cotidianul Daily Mail in editia on-line. Este vorba despre o substanta chimica, alfa-fetoproteina (AFP), care stopeaza dezvoltarea tumorilor si previne aparitia altora noi. „Hormonii produsi de sarcina, asa cum este si estrogenul, contribuie la formarea alfa-fotoproteinei care, in mod indirect, opreste dezvoltarea cancerului mamar”, a declarat coordonatorul cercetarii, dr. Herbert Jacobson, noteaza Gandul.
Depresia, pericolul de dupa nastere. Ai nascut de putin timp si esti in postura de tanara mamica. Cei din jur se asteapta sa fii numai un zambet. In schimb, tu esti intr-o stare continua de stres: copilul plange, iar tu nu stii de ce, trebuie sa faci tot felul de lucruri pe care nu le-ai mai facut pana acum, simti ca intreaga ta viata a luat un curs cu totul nou, iar tu trebuie sa te adaptezi din mers. Esti trista, tensionata si nici macar relatia cu partenerul nu mai este tocmai roz, noteaza EvZ.
Menta braziliana are aceleasi efecte ca analgezicele moderne. Ceaiul din menta braziliana are aceleasi calitati de indepartare a durerii ca si analgezicele moderne prezente pe piata actuala, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat recent in revista Acta Horticulturae. Cercetatorii de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie au efectuat un studiu pe soareci, iar rezultatele acestuia au confirmat faptul ca stravechii vraci brazilieni nu se inselau. Pentru a reproduce in cele mai mici detalii tratamentul traditional, echipa de cercetatori s-a deplasat in Brazilia pentru a vedea felul in care sunt preparate medicamentele traditionale si in ce proportii sunt prescrise. Cea mai obisnuita metoda de preparare este decoctul. Acesta se obtine prin fierberea frunzelor uscate ale plantei in apa, timp de 30 de minute, dupa care lichidul este lasat sa se raceasca inainte de a fi baut ca ceai, noteaza Romania Libera.
Consumul scazut de carne face bine sanatatii. Oamenii de stiinta britanici si australieni sustin ca reducerea consumului de carne cu 30% micsoreaza emisiile de carbon si astfel imbunatateste sanatatea oamenilor care consuma in general multa carne. Astfel, studiul cercetatorilor a aratat ca imbunatatirea capturii de carbon si reducerea combustibililor fosili din fermele de animale nu sunt suficiente pentru a micsora emisiile de carbon, noteaza Libertatea.
Din 10 romani care apeleaza la chirurgie estetica, 2 sunt barbati. Persoanele de gen masculin apeleaza cel mai des la rinoplastie, urmata indeaproape de lipoaspiratie, abdominoplastie si ginecomastie, precum si tratamente de infrumusetare cu laser sau injectabile, potrivit vicepresedintelui Societatii Romane de Chirurgie Plastica si Reparatorie, dr. Dana Jianu Potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica, numarul barbatilor care au apelat la procedurile de remodelare corporala a crescut cu 47 la suta in ultimii opt ani. Astfel, in anul 2001 numarul persoanelor de gen masculin care apelau la chirurgia estetica era de 640 de mii de barbati, noteaza Gandul.
Plasticul ecologic. O echipa de cercetatori din Coreea de Sud a reusit sa produca plastic fara a folosi combustibili fosili. Materialul biodegradabil recent descoperit ne poate scapa de recipientele conventionale toxice in care sunt imbuteliate majoritatea bauturilor de pe piata. Armate intregi de sticle din plastic ocupa rafturile buticurilor si ale marilor magazine. Modificarea proprietatilor petrolului prin diverse precese chimice si transformarea acestuia in PET parea sa fie singura modalitate de a obtine plasticul necesar imbutelierii apei, a sucurilor sau a bauturilor alcoolice, noteaza Adevarul.
Mancarea are efecte terapeutice. Mancarea, mai ales cea bogata in zahar si grasimi saturate, micsoreaza anxietatea, functionand chiar si la cativa ani de la episodul traumatic. Biscuitii, prajiturile si placintele sunt doar cateva dintre alimentele care te pot ajuta sa treci peste evenimentele traumatizante care au avut loc chiar in urma cu multi ani, in copilarie, au descoperit cercetatorii, noteaza Romania Libera.