Utile: Lista alimentelor care sunt adevarate bombe pe canicula. Chiar si unele legume trebuie evitate; Ce riscuri ascund suplimentele de vitamine sintetice; Anorexie si bulimie: Cum recunosti o persoana care sufera de aceste boli
Spalati-va pe maini des ca sa evitati toxiinfectiile. Posibilitatile de inmultire si eliminare a microorganismelor la nivelul tubului digestiv sunt mai accentuate vara. Simptomele care apar pot fi: greata, varsaturi, balonari, dureri difuze in abdomen, diaree sau febra. Masurile care se iau sunt repaos alimentar total, nu se administreaza medicamente orale, se consuma ceaiuri calmante, reci, de menta, salcam, galbenele, sunatoare sau rostopasca. Pentru prevenirea bolilor digestive, cum ar fi enteritele sau diareea, trebuie asigurata o igiena riguroasa personala, respectand cateva obiceiuri, scrie Click.
Lista alimentelor care sunt adevarate bombe pe canicula. Chiar si unele legume trebuie evitate! Sarea, dulciurile, cateva fructe si legume, sucurile si alcoolul duc la incalzirea excesiva a corpului. Pe timpul verii, cand se ating temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular si cel respirator sunt suprasolicitate. Pentru a se evita starile de lesin sau alte probleme de sanatate, este important sa nu incarcam si sistemul digestiv cu alimente grele. Sarea este primul element periculos ce duce la incalzirea corpului intr-o zi caniculara. „Nu trebuie sa se faca abuz de sare pe perioada verii. Trebuie apelat la ea cat mai putin cu putinta”, explica nutritionistul Bogdan Guinea. Carnea prajita, cu exceptia celei de peste, nu ajuta nici ea corpul sa se racoreasca. De asemenea, exista si legume „fierbinti”, care ingreuneaza mult digestia. „Pe aceasta lista se afla varza, conopida, ciupercile si andivele”, enumera specialistul in nutritie, anunta EVZ.
Cura cu pepene te scapa de toxine. Ficatul e principalul organ de detoxifiere, dar el colaboreaza si cu sistemul gastrointestinal. Rinichii sunt, de asemenea, suprasolicitati atunci cand sangele e incarcat de toxine. Acest lucru se intampla cand ficatul si colonul nu functioneaza in parametri optimi. De aceea, e indicat sa consumi zilnic 2 l de lichid. Un alt organ vital ce ajuta in lupta cu detoxifierea este pielea, care prin transpiratie reuseste sa duca la curatarea toxinelor. Atunci cand detoxifierea prin ficat, colon, rinichi nu se desfasoara normal, acest lucru poate duce la aparitia pe piele a eczemelor, eruptiilor cutanate, inflamatiilor sau furunculilor, informeaza Libertatea.
Anorexie si bulimie: Cum recunosti o persoana care sufera de aceste boli. Anorexia si bulimia nu exista doar in filme. Din pacate, si in Romania sunt multe fete care sufera de aceste boli fara ca nimeni din jur sa-si dea seama. Iata cum iti dai seama daca prietena, sora sau colega ta sufera de anorexie sau bulimie. Integral pe Unica.ro.
Ce riscuri ascund suplimentele de vitamine sintetice. Suplimentele de vitamine sintetice, considerate de consumatori drept „paznici”ai sanatatii, maresc riscul de deces, precizeaza un studiu realizat de cercetatorii de la Spitalul Universitar din Copenhaga, Danemarca. Aceste suplimente sunt comercializate ca antioxidanti, iar consumatorii cred in puterea lor terapeutica deoarece prospectele care le insotesc mentionaza efectele antiimbatranire si puterea lor de a indeparta radicalii liberi. Echipa de cercetatori condusa de dr. Goran Bjelakovic de la prestigioasa institutie a revazut studiile publicate inainte de anul 2005, studii referitoare la efectul vitaminelor A, E, C, a beta-carotenului si a seleniului asupra starii de sanatate a consumatorilor. In acest caz, echipa de cercetatori a aplicat meta-analiza, o metoda stiintifica care se ocupa de estimari mai sigure asupra unui tratament. In concluziile studiului, specialistii atrag atentia asupra unui aspect ingrijorator in cazul consumului de betacaroten si de vitamine ( A si E),care creste riscul mortalitatii, anunta Click.