Sari direct la conținut

Utile: Mastile de sezon intineresc pielea; 63 la suta din romani au un stil de viata dezordonat; Maternitatea tarzie, risc de cancer la copii; 10 pasi catre o digestie buna

HotNews.ro

Mastile de sezon intineresc pielea. Produsele cosmetice preparate in casa din legume si din fructe proaspete hranesc si tonifica tegumentul. Mastile naturale au proprietati similare cosmeticelor din comert, dar prezinta avantajul ca nu contin conservanti. Ingredientele pentru prepararea mastilor cosmetice trebuie sa contina nutrienti esentiali pentru sanatatea oricarui tip de piele. Dintre acestia, vitamina A ocupa primul loc in cursa antiimbatranire, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, scrie Adevarul.

63 la suta dintre romani au un stil de viata dezordonat. Femeile intre 18 si 24 de ani reprezinta 17% din totalul celor care prefera alimentatia sanatoasa. 63 la suta dintre romani sunt nepasatori cu privire la propriul stil de viata sau recunosc ca duc o viata dezordonata, releva un studiu realizat de un grup de companii din industria alimentara si a bauturilor racoritoare pe un esantion de 13.000 de persoane cu varste intre 18 si 87 de ani. Rezultatele cercetarii, desfasurate si in mediul online, au fost incurajatoare, majoritatea respondentilor fiind preocupati de stilul lor de viata. Potrivit acesteia, 34% dintre respondenti din mediul online incearca sa manance echilibrat si sa faca miscare, 28% sunt activi si atenti la alimentatie, 25% sunt sedentari si mancaciosi si doar 13% sunt indiferenti si nepasatori cu privire la stilul lor de viata. Potrivit unei analize a respondentilor, s-a stabilit ca femeile cu varste intre 18 si 24 de ani reprezinta 17% din totalul celor care au un stil de viata „verde” cu alimentatie echilibrata si multa miscare, noteaza Gandul.

Maternitatea tarzie, risc de cancer la copii. Femeile care devin mame dupa varsta de 30 de ani risca sa aduca pe lume copii care vor dezvolta o forma de cancer, arata cercetatorii de la Universitatea din Minnesota, SUA. Acestia au observat ca, dupa aceasta varsta, la fiecare cinci ani, riscul copiilor de a se imbolnavi de cancer creste cu 7-10 la suta, noteaza Adevarul.

10 pasi catre o digestie buna. Fructe si legume consumate crude, carne de pui, curcan sau peste, iaurt si paine neagra – acestea sunt recomandarile medicilor pentru imbunatatirea sistemului digestiv. Pana la 80% dintre problemele de digestie pot fi evitate printr-o hrana sanatoasa si echilibrata nutritional, incluzand alimente care contin probiotice, ne asigura medicii. „Intr-o lume in care poluarea se manifesta in ceea ce respiram si mancam, ar trebui sa incercam sa ne intoarcem la alimentele cu traditie – fructe si legume proaspete, iaurturi sau paine neagra”, afirma prof. univ. dr. Mircea Diculescu, directorul Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, scrie Gandul.

Cum sa ai picioare frumoase vara.Incaltamintea din plastic sau din inlocuitori de piele este interzisa pe perioada verii, potrivit medicilor dermatologi. Specialistii avertizeaza ca incaltamintea nepotrivita, purtata vara, reprezinta principala cauza a aparitiei eczemelor. „Piciorul trebuie lasat sa respire in fiecare anotimp, dar mai ales vara, datorita ritmului accelerat de transpirare a intregului organism. Toxinele neeliminate de organism duc la aparitia ciupercilor, a eczemelor si a microbilor”, afirma medicul dermatolog Carmen Curea, de la Spitalul „Colentina” din Capitala. Specialistul adauga ca 70 la suta din populatia urbana prezinta o forma de micoza a piciorului, in timp ce in mediul rural procentul creste la 90 la suta, scrie Gandul.

Terapie prin muzica pentru cei care au avut un accident cerebral. Muzica poate face minuni in cazul persoanelor care au suferit atacuri cerebrale. Specialistii din Marea Britanie au descoperit ca anumite pasaje muzicale ii pot ajuta pe oameni sa isi imbunatateasca vederea afectata in urma accidentelor cerebrale. Aproximativ 60% din persoanele care au suferit accidente cerebrale dezvolta tulburari de vedere. Capacitatea de focalizare a acestora e afectata de leziunile suferite la nivelul zonelor cerebrale responsabile cu orientarea si atentia, nu in regiunile care coordoneaza vazul. In urma unui studiu, cercetatorii britanici au descoperit ca terapia prin muzica poate sa ajute la ameliorarea vederii, datorita efectelor emotionale pozitive pe care aceasta le are asupra pacientilor, scrie Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro