Utile: O persoană din trei are diabet fără să știe. Cum îți dai seama dacă ai diabet sau dacă urmează să faci; Dieta care te ajută să scapi de ficatul gras; Ințepături de insecte: tot ce trebuie să știi
Alimentele acide ne îngrașă și ne îmbolnăvesc. Uite cu ce alimente alcaline să le înlocuiești. Alimentele acide, de tipul proteinelor animale sau lactatelor cauzează congestie, din cauză că se digeră mai greu, explică nutriţionistul. Astfel acizii, forţaţi să rămână în organism, se aşază în zonele unde există grăsime. Principalele mâncăruri care ar trebui eliminate din dietă dacă vreţi să slăbiţi sunt carnea de porc, de pasăre (pui sau curcan), produsele lactate, ouăle şi oţetul. Puteţi mânca în schimb peşte gras, precum somon sau păstrăv. Oţetul îl puteţi înlocui cu zeama de lămâie, care are un conţinut ridicat de potasiu şi un efect alcalin, scrie doctorulzilei.ro.
Ințepături de insecte: tot ce trebuie să știi, de la prevenire, la tratament și urgențe. Majoritatea muscaturilor si intepaturilor de insecte nu sunt grave si se vor ameliora in cateva ore sau in cateva zile. Totusi, ocazional, ele se pot infecta, provocand o reactie alergica severa (anafilaxie), sau se pot raspandi boli grave prin acestea, cum ar fi malaria. Printre insectele care musca sau inteapa se numara viespile, albinele, capusele, tantarii, puricii, plosnitele, paianjenii, gandacii de canalizare (mlastina) si radastele, potrivit Medlife.ro.
Dieta care te ajută să scapi de ficatul gras. Mai întâi trebuie ştiut că nu trebuie să ne înfometăm, deoarece atunci riscăm să mâncăm mai mult. Trebuie consumate cel puţin 5 mese pe zi: mic dejun, gustare, prânz, gustare, cină şi, opţional, gustare după cină. Nu trebuie însă mâncat nimic cu două ore înainte de culcare. Pentru gustări trebuie să optăm pentru un fruct, o mână de seminţe, alune sau migdale, un iaurt, chiar o felie de pâine prăjită sau nişte biscuiţi din făină integrală sau preparaţi în casă. La micul dejun este recomandată brânza slabă de sub 2% grăsime – sau omleta din patru-cinci albuşuri cu legume verzi şi una-două felii de pâine integrală prăjită, scrie Click.ro.
Cercetătorii au aflat originea metabolismului. O echipă de cercetători de la Universitatea Rutgers din New Jersey, Statele Unite, a reuşit să identifice răspunsul la întrebarea legată de originea proceselor metabolice care au loc în organismele vii, notează Phys.com. Pentru a studia această temă, cercetătorii au analizat modalitatea de formare şi compoziţia unei proteine primordiale pe care au introdus-o într-o bacterie vie, funcţională. După, ei au putut vedea cum proteina inserată a alimentat metabolismul bacteriei, oamenii de ştiinţă surprinzând dezvoltarea şi reproducerea bacteriei, diviziunea celulară a acesteia, potrivit Descoperă.
O persoană din trei are diabet fără să știe. Cum îți dai seama dacă ai diabet sau dacă urmează să faci. În faza de prediabet glicemia este de 100-125, există o încărcare genetică (adică sunt în familie rude de gardul I care au această boală) și mai există și cel de-al treilea factor – obezitatea. „O treime din cei care au prediabet ajung să dezvolte boala”, a adăugat profesorul. Combinate, obezitatea la care se adaugă stresul și abuzul alimentar duc în cele din urmă la diabet zaharat. Aceasta înseamnă un nivel al glicemiei de la 126 în sus și peste 6,5 unh nivel al hemoglobinei glicate, un indicator care reprezintă media glicemiei din ultimele trei luni, scrie doctorulzilei.ro.
Opinia specialiștilor referitoare la consumul zilnic de sare. Un important studiu britanic, publicat în revista ”BMJ Open”, precizează că un consum moderat de sare este un tonic pentru sănătatea noastră. Mai mult, persoanele care respectă această indicație medicală își salvează viața. Pentru a ajunge la această concluzie, o echipă de cercetători a studiat obiceiurile alimentare ale 31.500 de subiecți timp de nouă ani. În timpul cercetării, aportul de sare al acestor subiecți a fost redus cu 15% și concluzia studiului a fost surprinzătoare: accidentele vasculare cerebrale au scăzut cu 40%, scrie Click.ro.