Utile: Pastravul in cetina te face boier de-o zi; Afinele sunt considerate fructele-minune; Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei, iar est europenii sunt tot mai atrasi de produsele bio
Pastravul in cetina te face boier de-o zi. Ca sa gusti un pastrav, n-ajunge sa bati un drum pana la supermarket. Ai cale lunga de facut pana aproape de apele reci de munte, in Neamt, unde se lafaie-n voie pestritul peste. La pastravaria din apropiere de Bicaz si Tarcau, vizitatorii nu-si incanta doar papilele gustative, ci si ochiul si inima. Harzobul sau pastravul in cetina face deliciul oaspetilor, la fel si peisajul sau aerul curat, scrie EvZ.
Afinele sunt considerate fructele-minune. Cercetatorii britanici de la Universitatea Reading sustin ca afinele sunt cele mai bune fructe pe care natura ni le poate oferi datorita cantitatilor de vitamina C si E pe care le contin. Astfel ei au descoperit ca un bol din minunatele fructe de padure ne alunga oboseala de peste zi si ne energizeaza organismul, scrie Libertatea.
Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei. In Romania, una din trei femei sufera, de-a lungul vietii, de o fractura osteoporotica, afectiunea aparand adesea dupa instalarea menopauzei. Persoanele interesate de sanatatea oaselor isi pot face gratuit, pana la sfarsitul acestei luni, un test care depisteaza osteoporoza. Analiza prin care se poate pune diagnosticul acestei boli, osteodensitometria, este disponibila in cadrul farmaciilor Centrofarm. Campania se desfasoara in Bucuresti si in alte 14 orase din tara, scrie Gandul.
Telefoanele nocive, aratate cu degetul. Unele telefoane mobile au un nivel de radiatii de cateva ori mai mare decat altele. Aceste dispozitive sunt daunatoare pentru utilizatori. Autoritatea americana de control in domeniul comunicatiilor a alcatuit un top al terminalelor in functie de radiatiile emise. Integral in Adevarul.
Est europenii sunt tot mai atrasi de produsele bio. In tarile din Europa de Est, precum Romania, Bulgaria, Polonia si Ungaria, au crescut considerabil vanzarile de produse ecologice, fapt concretizat in largirea numarului de cafenele, restaurante, piete si raioane in supermarketuri cu specific bio. Daca in urma cu 2 decenii populatiile din fostul bloc sovietic erau incantate sa descopere mancarea fast-food, care simboliza Occidentul, in prezent ei au inceput sa se orienteze spre produsele obtinute fara pesticide si conservant, noteaza Adevarul.
Spune-ne ce te doare si-ti spunem ce sport sa faci. Sportul nu este doar cea mai buna modalitate de a ne mentine in forma. Exercitiile fizice ne ajuta si la tratarea bolilor. Specialistii spun ca anumite tipuri de exercitii fizice ne ajuta sa reducem simptomele afectiunilor de care suferim, informeaza Daily Mail in editia electronica. Un studiu efectuat de cercetatorii americani sugereaza ca trei plimbari energice pe saptamana, de 30 minute fiecare, sunt mai eficiente in tratarea depresiei decat antidepresivele. Si gradinaritul si-a dovedit eficienta in diminuarea depresiei, scrie Gandul.
Descarca-ti nervii, ca sa-ti protejezi inima! Ti s-a spus sa nu te enervezi, ca-ti creste presiunea arteriala. Si sa ocolesti bauturile acidulate, pentru ca-ti strica dintii. Noi studii, citate de publicatia britanica Daily Mail, demonteaza insa toate aceste mituri, aratand ca multe dintre obiceiurile proaste sunt, in realitate, benefice sanatatii, scrie Libertatea.