Sari direct la conținut

Utile: Pieptanarea frecventa a parului duce la caderea acestuia; Porumbul alimenteaza organismul cu energie; Contraceptive cu contraindicatii; Cum pot fi tratate intepaturile de paianjen

HotNews.ro

Cumparaturile, proba de foc a cuplului. Femeile stau 30 de minute in fata rafturilor cu haine, in timp ce barbatii fac 13-14 la capat de raft. Situatia se inverseaza la raionul „tehnice”. Solutia: fiecare pe cont propriu. La cumparaturi, barbatii sunt fericiti doar daca trebuie sa achizitioneze electronice, gadgeturi ori scule de reparat, in functie de pricepere si pasiuni. Femeile, in schimb, ridica shoppingul la rang de terapie, mai ales atunci cand este vorba de imbracaminte, de lucruri pentru casa sau, pur si simplu, de orice obiect de la reduceri. Cand familia iese impreuna la cumparaturi, apar scantei: femeia zaboveste pe la toate rafturile si intoarce produsele pe toate partile, barbatul o bombane, iar tabloul este complet daca, din carucior, copilul tipa ca vrea diverse, relateaza EvZ.

Contraceptivele cu hormoni nu sunt indicate tinerelor care sufera de insuficienta venoasa si nici celor care stau mult timp imobilizate. Femeile care au probleme cu circulatia sangvina, sufera de migrene, depresii sau cele care stau mult timp cu picioarele imobilizate, inclusiv la birou, ar trebui sa faca o evaluare serioasa inainte de a decide sa foloseasca o metoda contraceptiva care implica hormoni. De asemenea, daca ati trecut de 35 de ani si fumati in exces este bine sa treceti pe la medic pentru a decide metoda contraceptiva cea mai buna, afirma EvZ.

Pieptanarea frecventa a parului duce la caderea acestuia. Oamenii de stiinta de la Univer­sitatea Ebraica din Ierusalim spun ca pieptanarea frecventa a podoabei capilare duce la deteriorarea acesteia. La aceasta cercetare au participat 14 femei, care timp de cateva saptamani au trebuit sa isi numere firele de par smulse de peria de pieptanat. „Femeile care se piaptana de doua ori pe zi pierd de trei ori mai multe fire de par fata de cele care se piaptana doar o data pe zi”, spune Alexandre Kirdman, autorul acestei cercetari. In plus, oamenii de stiinta au constatat ca numarul firelor de par cazute era mai mare cu cat subiectii se periau mai des. Cercetatorul israelian s-a declarat uimit de rezultatele studiului sau, deoarece in mediul medical se considera ca pieptanarea amelioreaza circulatia sangvina si contribuie la reducerea caderii firelor de par, scrie Gandul.

Porumbul fiert sau copt alimenteaza organismul cu energie. Specialistii in nutritie spun ca porum­bul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica, deoarece acesta reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, datorita continutului bogat de vitamina E – antioxidant care protejeaza inima. In plus, aceasta cereala contine din belsug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni aparitia cancerului la plamani. Aceasta substanta se mai gaseste in legume si fructe de culoare portocalie, precum papaya, portocalele, dovleacul sau piersicile. Nutritionistii spun ca o cana cu boabe de porumb ofera 15 la suta din necesarul zilnic de acid pantothenic, vitamina B5. Aceasta vitamina e folosita pentru transformarea carbonatilor complecsi in glucoza, care alimenteaza energia organismului. In plus, beta-carotenul din porumb creste rezervele de hemoglobina, o proteina care transporta oxigenul la celule si ajuta la prevenirea oboselii. Hidrocarburile din compozitia chimica a porumbului dau energie si nu permit depunerea grasimii, afirma Gandul.

Primul pacemaker wireless din lume ofera pacientilor mai multa libertate de miscare. Carol Kasyjanski, o femeie care a trait 20 de ani cu un stimulator cardiac clasic (pacemaker), a devenit primul pacient din lume care beneficiaza de un dispozitiv wireless, ce ii permite medicului sa-i monitorizeze starea inimii de la distanta, prin intermediul internetului, relateaza AFP. Cand Carol Kasyjanski ajunge la Spitalul St. Francis din Rosyln, New York, pentru controlul de rutina, aproximativ 90% din acesta este deja efectuat, deoarece medicul ei se conecteaza online si afla astfel toate datele recente despre starea inimii pacientei sale. In urma cu trei saptamani, Carol Kasyjanski, in varsta de 61 de ani, a devenit prima persoana din lume careia i-a fost implantat un stimulator cardiac care are incorporat un sistem de monitorizare wireless, care transmite informatii critice medicului, prin intermediul internetului, scrie Romania Libera.

Unele muscaturi de paianjen pot provoca doar roseata si supurarea locala a zonei afectate. Fara un tratament corespunzator, persoanele muscate pot avea febra, o stare permanenta de apatie si ameteli. Pentru a acorda primul ajutor in aceste cazuri, mai intai se spala zona afectata cu sapun si cu apa din abundenta, dupa care se acopera cu gheata. In cazul adultilor, se recomanda cate o aspirina la sase ore. Copiilor li se va administra insa paracetamol. Deasupra zonei afectate se aplica un bandaj care se strange pentru a impiedica veninul paianjenului sa se raspandeasca in tot organismul. Bandajul nu trebuie sa fie foarte strans, pentru a permite circulatia normala a sangelui. Acopera in permanenta zona afectata cu gheata sau haine reci, pana cand intepaturile si durerile dispar si poti ajunge la cea mai apropiata clinica. Daca paianjenul te-a muscat de mana sau de picior, pe toata perioada acordarii primului ajutor vei pastra membrul ridicat, scrie Curentul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro