Sari direct la conținut

Utile: Pilula contraceptiva pentru barbati, mai aproape de realitate; Vitaminele pot distruge sistemul imunitar. Afla care e cea mai buna metoda pentru a ne mentine sanatosi; Muncesti la birou si stai mult pe scaun? Te paste o boala mortala

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Vitaminele pot distruge sistemul imunitar. Afla care e cea mai buna metoda pentru a ne mentine sanatosi. Vitaminele din farmacii pot fi alergeni si, in plus, au o origine sintetica. Exista insa o alta metoda mult mai simpla pentru a ne mentine sanatosi. Trebuie doar sa dam mai multa importanta alimentatiei. Intentia oamenilor de a interveni in activitatea sistemului imunitar, fara a consulta un medic, este foarte periculoasa pentru sanatate – sustin medicii ucraineni. Potrivit dermatologului Kuzma Hobzei, membru al Academiei ucrainene de Dermatologie si Venerologie, desi instrumentele de consolidare a imunitatii sunt larg promovate si disponibile in orice farmacie, activitatea sistemului imunitar nu este pe deplin inteleasa nici macar in medicina. Prin urmare, orice interventie in activitate ar putea duce la o serie de boli, mai ales alergice. Chiar si vitaminele trebuie coordonate cu un specialist – sustine expertul. Vitaminele din farmacii pot fi alergeni si, in plus, au o origine sintetica. Potrivit specialistilor, o alimentatie sanatoasa este cel mai bun mod de a consolida sistemul imunitar, scrie EVZ.

Muncesti la birou si stai mult pe scaun? Te paste o boala mortala. Cei care fac munca de birou fara sa se ridice de pe scaun ore in sir sunt predispusi la aparitia trombozei venoase profunde. Statisticile sunt ingrijoratoare: incidenta acestei boli este in crestere, ca si numarul deceselor din aceasta cauza. In Marea Britanie, de pilda, organizatia Lifeblood a prezentat recent un raport care arata ca zilnic mor 10 persoane din cauza acestei afectiuni. Aproape 75% dintre persoanele cu varsta de 21-30 ani, care fac munca de birou, lucrand 10 ore pe zi, nu iau pauze pentru a se ridica de pe scaun. Tot mai multi dintre acesti oameni iau pana si masa de pranz asezati la birou, iar aceste conditii le dubleaza riscul de a suferi de tromboza venoasa profunda (TVP). Din cheagul format in venele picioarelor se pot desprinde fragmente care ajung in plamani, provocand moartea, anunta Libertatea.

Tusea prelungita, semn de tuberculoza. Tuse prelungita, febra, scaderi in greutate sau frisoane. Toate acestea pot fi semne de gripa, insa tot ele pot prevesti o afectiune mult mai grava, tuberculoza. Dr. Anca Macri, pneumolog la Institutul Marius Nasta din Bucuresti ne spune totul despre aceasta boala de plamani. Ce este tuberculoza? Este o boala infectioasa, cauzata de un bacil care se instaleaza in plamani. Atunci cand imunitatea este scazuta, el se poate activa si poate produce tuberculoza. Cum ne imbolnavim? O persoana infectata poate transmite bacilul prin tuse sau stranut. Riscul de imbolnavire creste daca expunerea la aerul infectat este mai mare, daca spatiul este mic si inchis sau daca pacientul are boala activa, informeaza Adevarul.

Pilula contraceptiva pentru barbati, mai aproape de realitate. Metoda prin care spermatozoizii raman „fara vlaga”. Cercetatorii australieni au gasit formula prin care pot impiedica spermatozoizii „sa mai inoate”. Astfel, pilula contraceptiva pentru barbatii este tot mai aproape de a deveni realitate. In cadrul unui studiu pe soareci, cercetatorii de la Universitatea din Melbourne, Australia, au izolat o gena denumita RABL2, responsabila de „viteza” cu care un spermatozoid „inoata” catre ovul pentru a-l fecunda. In cazul animalelor care prezinta aceasta gena, spermatozoizii sunt cu 17% mai scurti, iar productia de sperma este cu 50% mai mica decat in cazul celor care nu au aceasta gena. Lucru care inseamna ca si sansele de reproducere sunt mai mici. In efortul lor de a crea o pastila contraceptiva pentru barbati, oamenii de stiinta mizeaza tocmai pe o formula care sa inhibe gena RABL2. Temerile lor sunt legate insa de faptul ca efectele pastilei s-ar putea sa fie ireversibile, iar barbatii sa devina sterili, scrie EVZ.

Compoturile: deliciu sau supliciu pentru silueta? Hidratarea, stim cu totii, este esentiala pentru a avea un organism sanatos. Acum, cand inca este cald, bauturile racoritoare sunt la mare cautare, insa bine ar fi sa iei in calcul o alternativa naturala: compoturile de fructe. Medicul specialist in diabet, nutritie si boli metabolice Ciprian Constantin ne recomanda cum sa le consumam. Fructele, pe langa gustul dulce si zemos, contin fibre care au efecte foarte bune asupra organismului. In acelasi timp, compoturile sunt o varianta de conservare a fructelor si o modalitate de consum cand o persoana are o intoleranta la produsele crude. Fierberea fructelor duce la inactivarea enzimelor pe care acestea le contin, dar si la cresterea perioadei de conservare. Prepararea oricarui tip de compot ar fi ideal sa se faca fara zahar, mai ales in cazul in care compotul urmeaza sa fie consumat imediat. Poate fi folosit orice tip de indulcitor (zaharina, sucrazit, ciclamat etc.), dar dupa fierberea fructelor. Cat despre zahar, nu are importanta daca zaharul este alb, brun sau vanilat. Pentru conservare este necesar sa se foloseasca zaharul, mai ales cand fructele nu sunt coapte de ajuns si nu au un continut mare in fructoza, anunta Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro