Sari direct la conținut

Utile: Privitul timp indelungat la televizor creste riscul de depresie; Generatiile urmatoare vor fi mai rezistente; Inaltimea si dansul – secretele seductiei; Pneumonia netratata poate fi mortala

HotNews.ro

Privitul timp indelungat la televizor creste riscul de depresie. Copiii care isi petrec multe ore in fata televizorului si se culca foarte tarziu sunt predispusi la aparitia depresiei, atentioneaza autorii unui studiu realizat la Universitatea de Stat din Ohio (SUA) si publicat in editia on-line a ziarului Telegraph. Medicii considera ca expunerea indelungata la lumina artificiala, precum cea a televizorului sau a calculatorului, are efecte negative asupra sanatatii emotionale a oamenilor, astfel ca le modifica starea de spirit si poate duce la simptome similare cu cele ale depresiei, precum lipsa de energie sau a entuziasmului. Mai mult, atrag atentia specialistii, lumina albastruie a televizorului este nociva, scrie Gandul.

Varicela si gripa, bolile cele mai contagioase. Doar un singur individ poate imbolnavi alte o suta de persoane, avertizeaza medicii. In cazul varicelei, vaccinul asigura imunitate doar daca este administrat in copilarie. Vaccinul antigripal trebuie repetat in fiecare perioada cu risc mare de imbolnavire. Intr-un clasament al celor mai molipsitoare boli, gripa, varicela, rujeola si rubeola ocupa primele patru pozitii. Fiecare dintre aceste afectiuni este produsa de un virus care se transmite pe cale aeriana si, prin urmare, bolnavul trebuie sa evite contactul cu cei din jur, scrie Adevarul.

Cercetatorii au gasit anticorpul care opreste hemoragiile interne. Un anticorp specific ar putea sa reduca sau sa stopeze hemoragiile interne masive provocate de traume severe, precum plagile prin impuscare sau cele aparute in urma accidentelor de masina, potrivit unui studiu american preluat de bbc.co.uk. Cercetatorii americani de la Oklahoma Medical Research Foundation (OMRF) au constatat ca o proteina, denumita histona, contribuie la prelungirea hemoragiilor aparute in organism. Oamenii de stiinta au descoperit un anumit tip de anticorpi care blocheaza capacitatea respectivei proteine de a provoca daune in zona ranita. Ei spera, astfel, ca descoperirea va conduce la conceperea unor noi modalitati de a trata bolile si traumele severe, scrie Gandul.

Pneumonia netratata poate fi mortala. Febra, tusea cu expectoratie si junghiurile toracice sunt semne ce pot ascunde o pneumonie, care poate fi foarte periculoasa. Pneumonia este o infectie a plamanilor, care se manifesta prin tuse, febra si chiar probleme ale ritmului cardiac. Din cauza schimbarilor de temperatura, cazurile de pneumonie s-au inmultit in ultimele saptamani. Medicii atrag atentia ca este extrem de importanta prezentarea din timp la doctor pentru prescrierea tratamentului adecvat, scrie EvZ.

Generatiile urmatoare vor fi mai rezistente. Daca evolutia umana va continua in mod firesc, copiii din generatiile viitoare vor fi in medie cu 2 centimetri mai scunzi, cu un kilogram mai grasi si vor avea o inima mai puternica. In plus, femeile vor intra la menopauza cu aproximativ zece luni mai tarziu decat in prezent. Acestea sunt rezultatele unui studiu recent efectuat de oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Yale si de la Institutul de Cercetare a Inimii Framingham, scrie Adevarul.

Inaltimea si dansul – secretele seductiei. Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca, atunci cand vine vorba de seductie, inaltimea conteaza. Asadar, barbatii inalti obtin mult mai usor o intalnire amoroasa, spre deosebire de cei cu o inaltime medie, informeaza Reuters. Doi cercetatori de la Universitatea Essex din Marea Britanie au calculat ca, pentru fiecare 2,5 centimetri in plus la inaltime, sansele unui barbat de a se intalni cu o femeie cresc cu cinci la suta. Inaltimea medie a unui barbat roman atinge 177,50 cm, iar media europeana este de 177,1 cm. Medicii Michele Belot si Marco Francesconi au analizat alegerile facute de 1.800 de barbati si tot atatea femei care au participat la studiu, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro