Sari direct la conținut

Utile: Raportul care-ți arată că România e-n Evul Mediu când vorbim de mașini electrice; Vicepreşedintele Nestlé : În alimentaţia oamenilor trebuie redus consumul de carne, sare şi zahăr

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Vârsta la care femeile au cel mai mare risc de infarct. Cardiologii recomandă atenție sporită la aceste simptome. Bolile de inimă apar mai devreme la bărbați, deoarece femeile sunt protejate de un hormon feminin numit estrogen. La menopauză însă, când nivelul acestui hormon scade, e indicată o vizită la medicul cardiolog. Bărbații, în schimb, ar trebui să se controleze la inimă, începând cu vârsta de 40 de ani. Femeile trebuie să meargă la cardiolog după ce intră la menopauză o dată și de la 60 de ani, anual, pentru că boala apare cândva, se arată în articolul Doctorul Zilei.

Sucul de sfeclă roşie, inamicul cancerului şi al virozelor. Rezistentă în sezonul rece, sfecla roşie este un ajutor extraordinar pentru organism, sucul acesteia fiind considerat unul dintre cei mai activi agenţi antioxidanţi şi antitumorali cunoscuţi. Secretul constă în a consuma suc din sfeclă nepreparată termic, pentru a beneficia la maximum de substanţele conţinute. Un cercetător maghiar a demonstrat fără dubiu că rădăcina de sfeclă roşie are efecte antitumorale, mai ales administrată sub formă de suc, sau consumată crudă, în salate. Sucul de sfeclă este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi, favorizează formarea de elemente figurate ale sângelui (în special globule roşii), are efecte antitumorale directe, potrivit Click.ro.

Vicepreşedintele Nestlé : În alimentaţia oamenilor trebuie redus consumul de carne, sare şi zahăr. Nestlé SA, unul dintre cei mai mari producători alimentari din lume, consideră că din cauza creşterii populaţiei dieta umană trebuie modificată, în sensul reducerii consumului de zahăr, sare şi produse din carne. „Suntem 7,5 miliarde de oameni, iar populaţia continuă să crească, astfel încât este nevoie să consumăm mai multe legume, cereale şi mai puţin zahăr şi produse din carne”, a declarat Laurent Freixe, vicepreşedinte executiv şi şef de operaţii al Nestlé în America, conform Descoperă.ro.

Cum să te fereşti de hoţii de buzunare. Nu judeca hoții după vestimentație! Fie că te afli în mijloacele de transport, fie că eşti la cumpărături, la orele de vârf, aglomeraţia este un bun prilej pentru prezența hoţilor de buzunare. Pentru a nu deveni o victimă a acestora, uite cum poţi să-i eviţi! Nu judeca hoții după vestimentație! Majoritatea sunt personae elegant îmbrăcate, tocmai pentru a nu atrage atenția asupra lor în sens negativ. Atunci când urci în mijloacele de transport în comun caută să-ţi ţii geanta pe cât posibil aşezată în faţa ta, în nici un caz nu o lăsa atârnată neglijent pe umăr. Indiferent de locul în care te afli sau unde mergi (zone aglomerate din pieţe, bazaruri, gări, autogări, magazine etc.) nu este bine să-ţi păstrezi banii în buzunarele exterioare ale hainelor, relatează Libertatea.

Raportul care-ți arată că România e-n Evul Mediu când vorbim de mașini electrice. Industria auto virează, pe tot mapamondul, spre mașinile electrice, modele considerate viitorul acestui domeniu. Totuși, ele încă nu sunt adoptate la scară largă. Iar în România, la cum arată lucrurile acum, ar putea dura mult și bine până când modelele clasice vor dispărea de pe străzi. Datele ACEA (Asociația Producătorilor Auto din Europa) arată că în Europa există în acest moment doar 144.000 de puncte de încărcare a mașinilor electrice. Cum poate te așteptai, România e spre coada clasamentului la acest capitol. La noi în țară există doar 125 de puncte de încărcare. De exemplu, în 2018, ponderea mașinilor electrice pe piața autoturismelor noi vândute în România a fost de doar 0,5%. Croația, Polonia și Grecia stau și mai prost: undeva la 0,3%, notează Playtech.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro