Utile: Rata alarmantă de dispariție a plantelor îți arată că planeta nu-și mai revine; De câte ore de somn are nevoie un adult?
Amorţirea picioarelor – ce boli ascunde amorţirea picioarelor. Cu siguranță vi s-a întâmplat cel puțin o dată să vă treziți cu mâinile sau cu picioarele amorțite, senzația fiind urmată de înțepături. Factorul principal, care duce la apariția acestor probleme este blocarea nervilor sau a vaselor sangvine. Ai mare grijă însă, deoarece această senzație poate fi un simptom al bolilor grave, care necesita îngrijire medicală. Cauzele amorțirii picioarelor sunt: osteocondroza vertebrala, scleroza multiplă, diabet zaharat și anemie falciformă, scrie Adevărul.
Premieră la Galaţi: Primul Aparat pentru diagnosticarea cancerului de piele care nu iradiază. Primul aparat modern din ţară pentru diagnosticarea cancerului de piele, care nu iradiază, va intra în dotarea Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Cuvioasa Parascheva din Galaţi. Aparatul va fi cumpărat de autorităţi, cu fonduri europene. Autorităţile judeţene au lansat un proiect cu finanţare europeană privind modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Cuvioasa Parascheva din Galaţi care presupune şi cumpărarea de aparatură modernă, potrivit Descoperă.ro.
Rata alarmantă de dispariție a plantelor îți arată că planeta nu-și mai revine. Un raport recent al ONU atrage atenția asupra mai multor particularități legate de plantele și animalele de pe glob. Din câte se pare, aproximativ un milion de specii de animale sunt amenințate acum cu dispariția. Un alt studiu publicat în Nature menționează dispariția a peste 571 de specii de plante din 1750 și până în prezent. În condiții normale, dispariția anumitor plante și animale este un ciclu normal al vieții și o manifestare a evoluției. Din păcate, ritmul accelerat al dispariției este fără precedent. La ora actuală, plantele au dispărut de 350 de ori mai repede, relatează Playtech.
Hidrocefalia, acumularea anormala de lichid cefalorahidian la nivelul craniului sau măduvei spinării. Care sunt riscurile și cum se tratează această boală. În mod normal, sistemul nervos al omului este scăldat într-un lichid care se numește lichidul cefalorahidian (LCR). Acesta deține nenumărate proprietăți: oferă un mediu lichid sistemului nervos, nutritiv, mecanic (protecție la lovituri) și reprezintă un vehicul de transport al diferitelor substanțe. LCR-ul se produce la nivelul unor cavități preformate în creier – ventriculii cerebrali și circulă prin niște canale care ajung pe suprafața emisferelor cerebrale unde este reabsorbit, conform Doctorul Zilei.
De câte ore de somn are nevoie un adult? Aşadar, pentru o sănătate optimă, adulţii ar trebui să doarmă şapte sau mai multe ore pe noapte. În cazul în care somnul este sub şapte ore, acesta este asociat cu anumite efecte asupra sănătăţii, printre care putem numi creşterea în greutate şi obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral, depresia şi creşterea riscului mortalităţii. Mai puţin de şapte ore de somn duce chiar şi la creşterea durerilor şi riscul de accidentări, notează CSID.