Sari direct la conținut

Utile: Salvia ne scapa de durerea de gat; Cum te aperi de inamicul numarul 1 al sezonului, gerul; Calmantele cresc riscul producerii unui accident rutier; 10 metode simple de a reduce consumul de zahar

HotNews.ro

Cancerul, provocat de o ciuperca? Un medic italian sustine ca numeroase forme de cancer sunt declansate de o ciuperca: Candida Albicans! Profesorul italian Tullio Simoncini, oncolog si diabetolog, sustine ca „banala” ciuperca este tinuta sub control de sistemul imunitar, dar cand acesta este slabit Candida se extinde si poate penetra un organ. Simoncini sustine ca, in acel moment, organismul se apara printr-o bariera de celule, iar cumulul acestora este cancerul provocat de o infectare cu fungi (ciuperci). El se mai bazeaza si pe cateva studii medicale, potrivit carora intre 79 si 97% din bolnavii de cancer prezentau si infectii cu Candida, scrie Cancan.

Salvia ne scapa de durerea de gat. Bogata in uleiuri esentiale si tanin, salvia are efecte benefice in tratarea durerilor de gat. Aceasta planta aromata are proprietati anti-inflamatoare foarte puternice, in caz de infectii la nivelul gatului si al gurii. Are efecte antiseptice, anti-infectioase si de calmare. Infuzia de salvie poate fi amestecata cu o lingurita de miere si folosita in gargara. Salvia mai trateaza indigestia, balonarea, transpiratia excesiva si bolile respiratorii atat de dese in sezonul rece, scrie Click.

Cum te aperi de inamicul nr. 1 al sezonului, gerul. Expunerea prelungita la temperaturile extrem de scazute din ultima perioada ne afecteaza sistemul imunitar. Acesta este motivul pentru care specialistii ne recomanda sa ne protejam de efectele frigului, in primul rand prin adoptarea unei vestimentatii corespunzatoare, apoi printr-o alimentatie si hidratare adecvate. „Prima regula destul de importanta este sa ne imbracam pe sistemul «foilor de ceapa». Trebuie sa purtam lenjerie de corp, bluza, pulover si apoi canadiana sau haina. Este de preferat sa ne alegem haine din bumbac, deoarece tinutele vestimentare care contin poliester nu tin de cald, dimpotriva”, spune dr. Marina Luculescu, medic de familie. Mai mult, specialistul recomanda sa ne protejam extremitatile, respectiv mainile, picioarele si capul, scrie Gandul.

Calmantele cresc riscul producerii unui accident rutier. O echipa de cercetatori canadieni de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Lakehead sustin ca medicamentele folosite pentru calmarea durerilor sunt extrem de periculoase, mai ales daca sunt luate inainte de a ne urca la volan. Oamenii de stiinta spun ca pastilele care contin codeina cresc considerabil riscul de producere a accidentelor rutiere. Aceasta substanta face parte din aceeasi clasa cu morfina si metadona, care sunt administrate dependentilor de droguri. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au cercetat 3.500 de decese produse in urma unor accidente rutiere din Statele Unite ale Americii. Rezultatele analizelor au aratat ca in aproximativ 2.100 de cazuri, soferii victime prezentau in organism urme de codeina, scrie Gandul.

Painea de secara regleaza nivelul de glicemie si scade colesterolul. Specialistii in nutritie spun ca secara este o sursa sigura de fibre, care ofera organismului uman 18 la suta din necesarul de nutrienti zilnic. Potrivit nutritionistilor, consumul de paine de secara la fiecare masa va induce senzatia de satietate rapid, astfel ca persoanele care aleg acest tip de paine nu vor mai simti nevoia sa consume in exces alimente, de cele mai multe ori nesanatoase. Prin continutul bogat in magneziu, secretia de insulina a organismului va fi diminuata, tocmai de aceea secara poate fi considerata medicamentul natural pentru persoanele care sufera de diabet, explica nutritionistii. Mai mult, specialistii completeaza ca un consum regulat de secara reduce cu 30 la suta riscul aparitiei acestei boli, in special in cazul persoanelor supraponderale, predispuse diabetului. In acelasi timp, painea de secara are capacitatea de a normaliza valoarea glicemiei, iar fibrele continute impiedica formarea toxinelor la nivelul colonului, iar astfel digestia va fi imbunatatita considerabil, scrie Gandul.

Mutatiile a doua gene ar putea fi folosite in tratamentul impotriva cancerului mamar. Mutatiile a doua gene scad eficienta unei clase de medicamente folosite in mod frecvent in timpul chimioterapiei impotriva cancerului mamar, aceasta descoperire putand fi folosita de medici pentru a pune la punct noi tratamente mai bune, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Medicine, transmite Mediafax. Potrivit cercetatorilor americani, citati de Reuters, mutatiile a doua gene situate pe cromozomul 8q ajuta tumorile sa reziste actiunii medicamentelor din clasa antraciclinelor, insa nu si a altor tipuri de medicamente folosite in timpul chimioterapiei, scrie Romania Libera.

10 metode simple de a reduce consumul de zahar. Majoritatea dintre noi a auzit cel putin odata indemnul de a reduce aportul de zahar din alimentatie din cauza pericolului instalarii unor boli cronice, precum diabetul, sau pentru a preveni agravarea altora deja instalate in organism. Efectele benefice ale unui consum controlat de dulciuri si produse de patiserie se reflecta nu doar in starea de sanatate fizica, dar si in cea mentala. Multe diete impun restrictii severe in privinta glucidelor ce contin zahar (fructe, miere) cu indice glicemic ridicat, insa nu intotdeauna reusim sa ne abtinem de la a consuma anumite produse aflate pe lista „alimentelor interzise”. Integral in Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro