Sari direct la conținut

Utile: Studiu: copiii alaptati sunt putin mai inteligenti decat ceilalti; Sarutul va poate imbolnavi; Relatiile bazate pe interes sunt mai de durata, pasiunea dispare repede

HotNews.ro

Cand sa mergeti cu alunitele la control. Forma neregulata sau pigmentul neuniform al leziunii sunt semne care arata ca este cazul sa faceti o vizita la dermatolog. O analiza de doar cateva minute facuta cu un aparat numit dermatoscop, pe care il au aproape toti dermatologii romani, poate spune daca o alunita este sau nu periculoasa si daca risca sa se transforme in cancer cutanat. Dermatologii va recomanda sa studiati atent marginile alunitei, simetria ei, culoarea, dimensiunea si sa urmariti cum evolueaza, scrie EvZ.

Relatiile bazate pe interes sunt mai de durata, pasiunea dispare repede. Specialistii in psihologie spun ca satisfactia in cuplu apare atunci cand cei doi parteneri isi propun obiective pe termen lung. „Relatiile bazate pe interes dureaza mai mult decat cele in care exista doar dragoste, deoarece partenerii au planuri de viitor, se sustin din punct de vedere moral, profesional si, de ce nu, financiar”, spune psihologul Dominica Petrovai, de la Centrul National de Sanatate Mintala din Bucuresti. Specialistul completeaza ca interesul poate reprezenta si atingerea unor scopuri, de cele mai multe ori profesionale sau materiale, scrie Gandul.

Razboiul genelor materne si paterne continua si dupa nasterea copilului. In urma studierii unor maladii genetice rare, provocate de absenta unor gene pe care ar fi trebuit sa le mosteneasca de la unul din parinti, specialisti de la Universitatea Harvard au emis ipoteza ca genele tatalui si cele ale mamei continua sa se razboiasca intre ele mult mai mult timp decat se credea – poate chiar pana in momentul in care incepe pubertatea. Identificarea acestui nou tip de conflict genetic intrafamilial, descris saptamana aceasta in publicatia americana Proceedings of the National Academy of Sciences, este o noua intorsatura in dezvoltarea unei teorii vechi de doua decenii, a Imprintului Genomic, potrivit careia fiecare parinte contribuie cu gene care incearca sa influenteze dezvoltarea copilului in directia cea mai favorabila, sau macar cea mai putin costisitoare, pentru respectivul parinte, scrie Romania libera.

Sarutul va poate imbolnavi. Frecventa la tineri, „boala sarutului“ este produsa de un virus si se manifesta ca o raceala. In majoritatea cazurilor, boala trece de la sine. De aceea, 80 la suta din cei infectati nu se prezinta la medic pentru tratament, spun specialistii. In unele cazuri, complicatiile bolii pot consta in aparitia hepatitei si in marirea splinei. Principalul mod in care puteti recunoaste si diferentia infectia cu virusul Epstein-Barr de o raceala banala este infectia localizata la nivelul gatului. Inflamatia poate dura 10-14 zile, perioada in care nu cedeaza la tratamentele ce constau in administrarea de antibiotice. Mai mult, amigdalita aparuta din cauza bolii sarutului nu produce dureri severe, ci da o senzatie de mancarime, scrie Adevarul.

Studiu: copiii alaptati sunt putin mai inteligenti decat ceilalti. Coeficientul de inteligenta al copiilor care sunt alaptati exclusiv, timp de sase luni, creste cu aproape opt puncte comparativ cu cel al bebelusilor care sunt hraniti si cu alte produse precum ceai, apa sau suplimente alimentare, potrivit studiului Probit, lansat de UNICEF. In cadrul studiului, beneficiile alaptarii au fost analizate din trei perspective, din punctul de vedere al copilului, al mamei si al societatii. Specialistii spun ca bebelusii care sunt hraniti doar cu lapte timp de trei luni adauga trei puncte la IQ, dar o alaptare exclusiva timp de sase luni duce la cresterea IQ cu 6 – 8 puncte, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro