Sari direct la conținut

Utile: Top 10 alimente care maresc libidoul; Depresia – cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor; Secretul unei casnicii reusite; Consumul mare de alcool scade inteligenta

HotNews.ro

Top 10 alimente care maresc libidoul. Stresul cotidian, alimentatia bogata in calorii si stilul de viata dezorganizat sunt principalii factori care duc la scaderea libidoului. Specialistii in nutritie sustin ca viata sexuala poate fi imbunatatita prin adaugarea in dieta zilnica a catorva alimente care au capacitatea de a mari libidoul. In plus, expertii recomanda evitarea dulciurilor si a alimentelor modificate caloric. Capsunile au un aspect sexy, acestea pot fi folosite si in jocul erotic dintre parteneri. Nutritionistii spun ca aceste fructe contin anumiti antioxidanti care imbunatatesc circulatia sanguina, fapt ce va dubla sansele de a te simti bine intre asternuturi. Cititi mai mult in Gandul.

Depresia – cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor. Numarul tinerilor cu probleme psihice, precum starile de anxietate si depresie, a crescut de cinci ori in ultimele decenii. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din San Diego. In plus, specialistii spun ca depresia este una dintre cele mai des intalnite afectiuni in randul adolescentilor. Oamenii de stiinta completeaza ca acest lucru se intampla din cauza nivelului tot mai mare de stres la care adolescentii sunt supusi de societatea contemporana. Integral in Gandul.

Gelul pe baza de struguri si ananas regleaza sebumul. Acizii naturali din struguri si ananas au efect de reglare a sebumului si de calmare a tenului sensibil sau reactiv. Pe piata din Romania s-a lansat de curand un astfel de gel care accelereaza procesul natural de eliminare a celulelor moarte si previne procesele de imbatranire a pielii. „Produsul are o actiune abraziva blanda, cu scopul de a indeparta celulele moarte. Avantajul peelingului realizat cu acest gel il reprezinta protectia oferita pielii pe termen lung si faptul ca nu o imbatraneste”, spune biologul Catalina Anca Golea. In acelasi timp, ananasul are un continut ridicat de bromelaina, cu efect calmant asupra pielii, iar strugurii sunt utilizati in cosmetica pentru virtutile antirid si de „luminare” a tenului. Mai mult, gelul are un continut bogat de vitamina E naturala care protejeaza epiderma si ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi. Integral in Gandul.

Secretul unei casnicii reusite. Cuplurile care obisnuiesc sa se ocupe impreuna de treburile casei au o viata sexuala mai activa decat cele care aleg sa faca menajul pe rand. Cel putin asta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani de la Universitatea de stat Montclair din New Jersey si cei de la Universitatea de stat din Arizona care au analizat comportamentul a 7.000 de cupluri de diferite varste din SUA, informeaza „The Daily Mail”. Astfel, sotii si sotiile care prefera sa faca menajul impreuna se bucura de circa 15 acte sexuale anuale in plus fata de cei care-si organizeaza timpul diferit atunci cand vine vorba de lustruit podelele sau de spalat vasele. Mai mult, ambele sexe au aratat ca se bucura mai mult de o partida de sex atunci cand aceasta intervine imediat dupa ce au muncit din greu pentru ca totul sa straluceasca in casa, mai arata studiul. Integral in Adevarul.

Topul viciilor la care sa renuntati in 2010. Obiceiuri precum rosul unghiilor, fumatul sau mancatul seara tarziu ar trebui date uitarii pentru a va mentine sanatosi. Ritmul alert in care traim este principalul motiv al majoritatii problemelor cronice. La aceste afectiuni se adauga si viciile „respectate” cu strictete, care au repercusiuni asupra sanatatii. Fumatul, mancatul noaptea ori seara tarziu sau rosul unghiilor sunt doar cateva obiceuri pentru care medicii ofera solutii. Cititi mai mult in EvZ.

Consumul mare de alcool scade inteligenta. Un studiu realizat de cercetatorii americani a indicat ca persoanele care consuma frecvent alcool, in cantitati mari, prezinta un nivel extrem de scazut de Omega 3, iar buna functionare a creierului depinde de existenta acestor acizi grasi. Omega 3 sunt un grup de acizi grasi cu un rol foarte important in buna functionare a creierului, si in sanatatea sistemului cardiovascular. Studiul a dovedit ca indivizii care consuma cantitati mari de alcool au o lipsa acuta de acesti acizi grasi, fapt ce in timp, ii impiedica sa se concentreze, si sa dea randament in activitatile pe care le desfasoara. Astfel, absenta acizilor grasi duce la incetinirea dezvoltarii creierului uman, si poate provoca infertilitate si dereglari psihologice si biochimice. Integral in Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro