Utile: Top 5 motive sa faci sex cat mai des; Zece cauze mai putin cunoscute ale durerii; De ce ar trebui sa lasati la soare ciupercile, inainte sa le consumati; Factorii de risc pentru bolile cronice de rinichi. Tu cat esti de expus?
Zece cauze mai putin cunoscute ale durerii. Probabil nu te-ai gandit niciodata ca ceasca de cafea de dimineata sau perna ta confortabila ar putea fi sursa durerilor tale. Dar in timp ce anumite stari de disconfort devin mai pronuntate odata cu inaintarea in varsta, durerea poate fi declansata si de obiceiurile ori de stilul de viata aparent sanatos. Publicatia britanica „iVillage” a identificat zece dintre cele mai surprinzatoare cauze ale durerilor noastre. Daca bei in mod regulat ceai sau cafea, risti sa ai dureri de cap daca sari peste acest obicei sau daca amani momentul savuros. Alte persoane au dureri de cap daca beau prea multa cafea, dar pragul de rezistenta la cofeina variaza de la persoana la persoana. Cum sa eviti? Bea cafea sau ceai in baza unui program regulat si nu consuma mai mult decat cantitatea cu care te-ai obisnuit, scrie Adevarul.
Top 5 motive sa faci sex cat mai des. O viata sexuala activa este cea mai placuta si la indemana metoda de a te proteja impotriva unora dintre cele mai grave afectiuni Impreuna cu un stil de viata sanatos, sexul te ajuta sa-ti mentii inima sanatoasa. ,,Sexul creste fluxul sangelui, iar doua partide de amor pe saptamana reduc la jumatate ricul atacului de cord”, explica dr, Desmond Ebanks de la Univeristatea Wilkes, Pennsylvania. Cel mai rapid si la indemana mod de a scapa de depresie si anxietate este sexul. ,,Din punct de vedere psihologic, sexul are numeroase beneficii, reducand stresul si imbunatatind sanatatea mintala”, explica sihologul Patricia Tan. In cazul barbatilor, ejacularea destinde sistemul nervos si stimuleaza eliberarea de endorfine, substante ale placerii, anunta Doctorulzilei.ro.
Factorii de risc pentru bolile cronice de rinichi. Tu cat esti de expus? Bolile cronice de rinichi sunt de obicei interconectate cu alte afectiuni, precum diabetul zaharat sau bolile cardiovasculare, de aceea constituie o amenintare reala pentru sanatatea publica. „Situatia bolilor cronice de rinichi este una ingrijoratoare. In Romania se inregistreaza un ritm prea rapid de crestere a numarului bolnavilor de rinichi ce sunt tratati prin dializa, in comparatie cu alte tari europene. Romanii trebuie sa constientizeze faptul ca a avea grija de rinichii nostri trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi. Punctele esentiale pentru prevenirea si tratarea cu succes a bolilor de rinichi il constituie diagnosticarea si tratarea timpurie. Consecintele ignorarii bolilor cronice de rinichi sunt extrem de grave. Reducerea progresiva a capacitatii functionale a rinichiului duce, in final, la necesitatea dializei sau chiar a transplantului renal”, a declarat prof.univ. dr. Mihai Voiculescu, informeaza Romania Libera.
Hipertensiunea arteriala in sarcina. Hipertensiunea arteriala in sarcina este o afectiune care trebuie diagnosticata si tratata corect, pentru ca poate influenta negativ atat mama cat si fatul. Astfel, femeia insarcinata poate suferi un accident vascular cerebral, tulburari de vedere, convulsii, iar fatul poate prezenta intarziere in dezvoltare, nastere prematura, moarte intrauterina. Hipertensiunea arteriala este una din problemele de sanatate cele mai frecvente in cursul sarcinii, cu o incidenta apreciata la aproximativ 15% din sarcini, scrie Infomaterna.ro.
Ce probleme de sanatate poti trata cu remedii din brusture. Pe cat este de usor de procurat, pe atat este de valoros din punct de vedere terapeutic. Brusturele are proprietati detoxifiante, hipoglicemiante si antibacteriene de exceptie, spun specialistii in fitoterapie. De la diabet, tulburari hepatobiliare, boli reumatice sau infectioase si pana la probleme de natura dermatocosmetica, toate pot fi atenuate cu ajutorul remediilor din brusture. Mai mult, este dovedit faptul ca brusturele are si proprietati antioxidante si antitumorale, protejand organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi si, implicit, de cancer. Il poti folosi atat intern, sub forma de ceai, tinctura sau de capsule, cat si extern, sub forma de comprese, infuzie pentru spalaturi locale ori aplicatii de frunze proaspete, anunta Adevarul.
De ce ar trebui sa lasati la soare ciupercile, inainte sa le consumati. Ciupercile contin toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie pentru o buna functionare. Sunt bogate in proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D si zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, insa, de carne, ciupercile sunt mult mai usor de digerat. Un alt beneficiu important al ciupercilor este ca pot inlocui cu succes suplimentele de vitamina D. O conditie importanta, insa este sa fie expuse razelor ultraviolete pentru o jumatate de ora inainte de a fi mancate. La fel ca organismul uman, ciupercile transforma razele ultraviolete in vitamina D. Din fericire, ciupercile nu-si pierd proprietatile atunci cand sunt gatite, informeaza Doctorulzilei.ro.