Utile: Tratamentele dupa ureche. Top 5 greseli de autodiagnosticare; Aerul conditionat folosit incorect poate imbolnavi; Caisele, desert si medicament natural; Cum poti depista cancerul
Tratamentele dupa ureche. Top 5 greseli de autodiagnosticare. Nu trata dupa ureche orice durere sau pata aparuta pe corp. Inainte de a lua vreo pastila sau a cere farmacistului un medicament, mergi la medic si fa un set complet de analize. O banala eczema poate ascunde o afectiune grava, de care nu stii. 1. Cearcanele si pungile de sub ochi. Aparent, ai crede ca sunt rezultatul unui somn deficitar si ai incerca sa scapi de ele cu doua rondele de castraveti aplicate pe pleoape. Gresit. Potrivit medicilor, pungile de sub ochi pot fi rezultatul unei alimentatii bogate in sare sau a consumului excesiv de medicamente – precum antidepresive sau pentru astm. Totodata, pot semnala deshidratarea organismului sau risc crescut de aparitie a hipotiroidismului sau hipoactivitatea tiroidei. Citeste mai multe in Gandul.
Aerul conditionat folosit incorect poate imbolnavi. Durerile de cap si virozele pot fi efectele modului in care utilizam sistemele de climatizare. Pentru a evita problemele este indicat ca temperaturile din incapere sa nu fie mai mici de 22 de grade Celsius, iar fluxul de aer rece sa nu fie indreptat direct catre cei de aici. Cand temperaturile sunt ridicate, sistemele de climatizare sunt de ajutor. Totusi, medicii spun ca persoanele care stau mult timp in camere cu aer conditionat racesc mai des si sunt predispuse chiar unor infectii grave, scrie Adevarul.
Caisele, desert si medicament natural. Caisele, catifelate si dulci, au numeroase calitati nutritionale. Aceste fructe, atunci cand sunt proaspete, sunt bogate in zaharuri naturale, vitaminele A si C, B2 si B3. De asemenea, sunt o sursa excelenta de minerale ca fosfor, calciu, fier etc. Daca sunt consumate uscate sau in gemuri si dulceturi, cantitatea de calorii creste semnificativ, insa odata cu acestea creste si cantitatea de calciu, fosfor si fier. Specialistii sustin ca samburii de caise, daca sunt consumati zilnic, ajuta la prevenirea cancerului, scrie Cancan.
Cum poti depista cancerul. Aproximativ 6.000 de cazuri noi de cancer mamar sunt descoperite in fiecare an, in Romania, a declarat, ieri, dr. Ioan Stoian, la inaugurarea primului centru medical privat de diagnostic si tratament al sanului. Specialistii spun ca printre factorii de risc se numara antecedentele familiale de cancer mamar, dieta bogata in grasimi si obezitatea, lipsa nasterilor sau a alaptarii, prima menstruatie precoce, menopauza tardiva sau radiatiile ionizante, scrie Gandul.
Doua gene, vinovate pentru cancerul de piele. Riscul de a face cancer de piele este determinat de doua gene care dicteaza numarul de alunite (nevi) pe care o persoana le va avea, spun cercetatorii de la Institutul Regal Londonez. Specialistii au ajuns la concluzia ca persoanele care prezinta variatii ale acestor gene, ce duc la aparitia unui numar mare de alunite pe tot corpul, au un risc crescut de a face melanom malign, cea mai grava forma de cancer cutanat. Persoanele care au peste 100 de nevi pe suprafata pielii, cele roscate si cele cu pielea deschisa la culoare ar trebui sa urmareasca daca intervin schimbari in aspectul alunitelor, pentru a preveni dezvoltarea unor formatiuni canceroase, scrie Adevarul.