Utile: Una din cinci femei se ingrasa dupa primul an de casatorie; Fructele, dusmanul firelor albe de par; Terapie pentru copiii cu tulburari mentale, iar cosmeticele, un pericol pentru sanatate
Una din cinci femei se ingrasa dupa primul an de casatorie. Femeile acorda importanta aspectului fizic cu cateva luni inainte de a se casatori, dintr-un motiv de cochetarie: pentru a incapea in rochia de mireasa. Femeile nu mai sunt preocupate de silueta lor dupa primul an de casatorie, releva un studiu britanic. Luarea in greutate incepe chiar in prima luna de mariaj, iar dupa un an de casatorie una din cinci femei ajunge sa se ingrase cu pana la 9,5 kilograme.Pentru a ajunge la acesta concluzie, o companie de iaurt a intervievat 3.000 de femei maritate despre felul in care le-a schimbat casatoria mentalitatea sau felul de a fi. Rezultatele au aratat ca femeile maritate nu mai sunt preocupate de felul in care arata, iar luarea in greutate dupa putin timp de la casatorie nu pare sa fie o problema, noteaza Gandul.
Fructele, dusmanul firelor albe de par. N-aveti mai mult de treizeci de ani si ati observat ca deja v-au aparut fire albe de par? De vina pot fi atat stresul, cat si alimentatia necorespunzatoare. Ca sa preveniti aceasta problema este bine sa incercati sa mancati, in fiecare zi, cat mai multe legume si fructe. Indicate sunt si cerealele integrale, noteaza Libertatea.
Terapie pentru copiii cu tulburari mentale. Copiii cu tulburari de atentie, anxietate, dar si cei care au un comportament agresiv pot primi consiliere gratuita in primul centru de educatie emotionala si comportamentala, inaugurat, ieri, in Capitala. In centrul deschis pe Bd.Unirii, langa Tribunalul Bucuresti, micutii pot fi evaluati si consiliati de specialisti, in functie de problemele pe care le au, noteaza EvZ.ro
Cosmeticele, un pericol pentru sanatate. Produsele de infrumusetare contin sute de substante chimice toxice pentru organism. Pe baza de plante, cu apa termala sau cu felurite arome de flori ori de fructe, cele mai multe produse cosmetice sunt adevarate cocktailuri chimice, spun specialistii din domeniu. Femeile folosesc zilnic, in medie, produse de infrumusetare si de intretinere ce contin 515 substante chimice potential daunatoare, arata un studiu realizat de o companie care produce deodorante. Fabricantii, obligati sa declare ingredientele, scrie Libertatea.
Tratament pe baza de aminoacizii care „umplu” ridurile si micsoreaza porii dilatati. Pentru realizarea acestei proceduri medicale de infrumusetare, nu este necesara anestezia. Injectia se poate face dupa „amortirea” zonei cu gheata. O noua metoda de stergere a ridurilor si de micsorare a porilor dilatati, care nu necesita anestezie, a patruns, recent, pe piata din Romania. „Este vorba despre o solutie injectabila care se poate folosi pentru reintinerire, ca tratament adjuvant altor proceduri estetice (laser, peeling, IPL – laserul cu lumina intens ), pentru atenuarea cicatricelor postacnee si micsorarea porilor si, nu in ultimul rand, pentru refacerea tonusului pielii dupa scaderea ponderala”, explica dr. Andra Orosan, medic primar dermatolog, la un centru medical din Bucuresti, scrie Gandul.
Sarea – aliment indispensabil organismului. Nutritionistii recomanda consumul de sare imbogatita cu iod pentru a preveni tulburarile de natura endocrina. Medicii nutritionisti spun ca sarea ajuta la mentinerea volumului lichidelor extracelulare, ceea ce o transforma intr–un aliment indispensabil organismului. „Doza optima este de 5 grame pe zi, considerand inclusiv sarea «ascunsa» in diferitele alimente, deoarece exista sare pana si in fructe”, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic. Specialistul completeaza ca persoanele sanatoase nu trebuie sa se teama de excesul de sare, deoarece organismul are mecanisme complexe de reglare: cresterea concentratiei de sodiu in sange determina eliberarea hormonului numit aldosteron si senzatia de sete, ceea ce duce la eliminarea renala a excesului de sare si apa, scrie Gandul.
Sexul cu multi parteneri, noul „agent” HIV/SIDA. Tinerii care fac sex neprotejat, dar si cei care se drogheaza favorizeaza expansiunea virusului. Romania inregistreaza peste 340 de cazuri noi pe an de infectie cu HIV-SIDA. Specialistii spun ca „situatia este sub control”, in comparatie cu alte tari din Europa Centrala si de Est, dar ca aceasta s-ar putea deteriora daca nu se continua programele de prevenire, mai ales in grupurile de risc (toxicomani, prostituate, detinuti, oamenii strazii, dar si adolescenti seropozitivi), scrie EvZ.ro