Sari direct la conținut

Utile: Vrei sa te lasi de fumat? Cercetatorii au descoperit cea mai simpla metoda; Suntem ceea ce mancam! Cinci vegetale, miracol al naturii; Ce alt loc de munca ti s-ar potrivi, in functie de cum bei cafeaua; Dieta de toamna cu struguri

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Suntem ceea ce mancam! Cinci vegetale, miracol al naturii. Natura a conceput versiunile in oglinda ale unor parti vitale din corpul uman, fructe si legume care previn bolile organului-geaman. Expresia „Esti ceea ce mananci” ar putea deveni mai mult decat unul dintre cliseele des utilizate in reclamele la produse alimentare. Specialistii americani s-au „jucat” in laborator cu cateva fructe si legume si, coincidenta sau nu, au descoperit ca cele care seamana cu un anumit organ au si proprietatea de a-l vindeca. Un astfel de exemplu este si avocado, un fruct exotic a carui forma de bulb aduce cu uterul femeii. O sursa importanta de acid folic, vitamina-minune a femeilor insarcinate, avocado reduce riscul dezvoltarii celulelor canceroase din acea zona, scrie EVZ.

Ce alt loc de munca ti s-ar potrivi, in functie de cum bei cafeaua. Daca preferintele culinare difera mult de la o regiune la alta, consumul de cafea este specific oamenilor de pretudindeni. Studiile arata ca activitatea pe care trebuie sa o desfasoare angajatii la locul de munca influenteaza cantitatea de cafea pe care o consuma si modul in care le place sa fie servita. Un studiu recent, realizat de Career Builder, arata ca 60% dintre angajati beau cel putin doua cesti de cafea pe zi si jumatate dintre ei cred chiar ca randamentul lor ar scadea semnificativ daca nu ar bea deloc cafea. La acest studiu au participat 4.700 de angajati din mai multe sectoare de activitate. Conform rezultatelor, cei mai mari bautori de cafea sunt oamenii de stiinta si tehnicienii, urmati indeaproape de angajatii din domeniul marketingului, precum si de specialistii in relatii publice. Ei beau chiar si mai mult de doua cani pe zi, anunta Adevarul.

Vrei sa te lasi de fumat? Cercetatorii au descoperit cea mai simpla metoda. Vesti bune pentru fumatori. Oamenii de stiinta au descoperit cum poate o persoana dependenta de tutun sa reduca semnificativ numarul de tigari pe zi si chiar sa renunte definitiv la acest viciu. Activitatea fizica i-ar putea ajuta pe cei care doresc sa reduca numarul de tigari fumate sau chiar sa renunte la acest viciu, potrivit unui studiu britanic. Oamenii de stiinta au analizat datele a 19 cercetari clinice si au descoperit ca activitatea fizica reduce pofta de nicotina. Insa, specialistii nu pot spune cu exactitate in ce masura exercitiile fizice contribuie la renuntarea definitiva la fumat. Persoanele fumatoare participante la studiul britanic au fost puse sa desfasoare atat activitati fizice, cum ar fi mersul pe bicicleta sau mersul rapid, cat si activitati pasive, precum vizionarea unui film sau pur si simplu statul intr-un loc linistit, unde sa nu aiba acces la nicotina, scrie EVZ.

Dieta de toamna cu struguri. Cauti o dieta care sa nu te vlaguiasca? Opteaza pentru o cura de slabire de o saptamana care te ajuta sa scapi de 2 kg. Ingredientele principale sunt strugurii, fructe de toamna pline de vitamine si minerale. Ciorchinii de struguri contin o multime de vitamine din complexul B, dar si minerale precum fosfor, calciu, magneziu si, nu in ultimul rand, fier. Strugurii sunt ideali pentru dieta, deoarece te hidrateaza, continand aproximativ 75% apa, elimina depozitele de grasime si te ajuta sa treci peste momentele in care iti este foame, anunta Adevarul.

Sucul de lamaie detoxifica organismul. In ciuda gustului acrisor, lamaia este un remediu excelent impotriva mai multor probleme de sanatate. Iata ce poti trata cu suc de lamaie. Pe langa combaterea racelii, lamaile va pot ajuta sa tratati si afectiuni precum constipatia (deoarece au un continut bogat de pectina), hipertensiunea, infectiile urinare sau varicele. De asemenea, o cura cu suc de lamaie poate fi utila pentru revigorarea generala a organismului si pentru intarirea sistemului imunitar sau in caz de obezitate. Se incepe cu sucul unei lamai pe zi, apoi se creste cantitativ, in mod progresiv, cu cate o lamaie pana in a zecea zi, cand se consuma sucul a zece lamai, iar din a zecea zi se scade pana se ajunge la sucul unei lamai pe zi. Se face o cura de 20 de zile. Sucul se bea inainte de mese, diluat cu apa. In plus, daca vrei sa iti detoxifici organismul, iata o metoda foarte simpla: unei infuzii de musetel i se adauga zeama de lamaie pana ce lichidul se decoloreaza. Se bea intre mese sau cu putin timp inainte de a manca, informeaza Libertatea.

Menopauza si andropauza au leac. Dupa 45 de ani, organele sexuale sufera modificari, atat la femei, cat si la barbati. De vina sunt menopauza si andropauza, doua perioade normale la jumatatea vietii, cand au loc incetarea ovulatiei si, respectiv, scaderea apetitului sexual. Liliana Simidon, specialistul ziarului Libertatea, iti spune ce trebuie sa faci in astfel de cazuri. Menopauza este o stare fiziologica normala, care le afecteaza pe femei in jurul varstei de 50 de ani si are ca prima consecinta incetarea ciclului menstrual. Perioada de menopauza e precedata de premenopauza, intre 40-41 de ani, cand femeile se confrunta cu menstruatii abundente, neregulate, apar tensiuni la nivelul sanilor, retentie de apa in corp si balonare. Tot acum inceteaza fertilitatea. In perioada de debut al menopauzei, care se instaleaza intre 45 si 55 de ani menstruatiile devin mai putin abundente, ciclurile sunt neregulate, apar valurile de transpiratie, inima „o ia la trap”, sanii, abdomenul si picioarele se tot umfla, apare irascibilitatea si se instaleaza starile de oboseala si de apatie, informeaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro