Utile: Zahărul şi cancerul. Există vreo legătură?; De câte ore de somn are nevoie un adult?
De câte ore de somn are nevoie un adult? Pentru o sănătate optimă somnul este esenţial, iar asta nu o spunem noi, ci Asociaţia Americană de Medicină a Somnului şi Societatea de Cercetare a Somnului care, în urma unui studiu, au ajuns la un consens în privinţa cantităţii de somn recomandate în cazul adulţilor. Aşadar, pentru o sănătate optimă, adulţii ar trebui să doarmă şapte sau mai multe ore pe noapte. În cazul în care somnul este sub şapte ore, acesta este asociat cu anumite efecte asupra sănătăţii, printre care putem numi creşterea în greutate şi obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral, depresia şi creşterea riscului mortalităţii, scrie Descoperă.ro.
Femeile însărcinate riscă să aibă probleme cu copiii dacă iau paracetamol. Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că există o legătură între administrarea de paracetamol gravidelor şi faptul că acestea aduc pe lume copii hiperactivi și cu probleme emoţionale. Paracetamolul este unul din cele mai populare analgezice despre care până acum se spunea că nu ar provoca probleme de sănătate în caz de sarcină. Însă acum femeile sunt sfătuite să ia paracetamol doar în doze mici în timp ce aşteaptă un copil. Noile cercetări au arătat că paracetamolul ar dăuna dezvoltării fătului în uter. Unele studii fac chiar legături între administrarea de paracetamol şi astm, infertilitate şi autism, potrivit Click.
11 obiceiuri care cresc tensiunea arterială. Tensiunea mare a sângelui mai este cunoscută și ca hipertensiune. Tensiunea reprezintă, de fapt, forța pe care sângele o exercită asupra pereților vaselor sanguine. Atunci când sângele curge prea repede, pereții vaselor de sânge opun rezistență și sunt suprasolicitați. Hipertensiunea este o boală destul de comună și multă lume trăiește cu aceasta fără să știe. Totuși aceasta se poate agrava în doar câțiva ani, fără niciun simptom. Detectarea timpurie este foarte importantă, notează Divahair.
Grăsimile trans: cât de periculoase sunt pentru sănătate? Grăsimile trans se regăsesc în multe din alimentele procesate pe care le găsim în comerţ şi pe care populaţia le consumă îngrijorător de mult. Este important să ştim ce sunt aceşti compuşi artificiali, unde se ascund şi ce efecte devastatoare pot avea asupra organismului. Acizii graşi trans-nesaturaţi pot fi găsiţi în multe alimente din comerţ precum margarina, popcorn, supe la plic, biscuiţi, napolitane, chipsuri. Puţini ştiu că grăsimile trans pot provoca boli extrem de grave şi pot chiar duce la deces, conform Descoperă.ro.
Zahărul şi cancerul. Există vreo legătură? Auzim foarte des că zahărul produce cancer sau îl face să se dezvolte mai repede. Într-un anumit fel, acest lucru are sens. Fiecare celulă a corpului utilizează glucoza din sânge pentru a face energie. Dar celulele canceroase utilizează de 200 de ori mai mult zahăr decât cele normale. Tumorile care se dezvoltă în micile celule scuamoase din plămâni folosesc chiar şi mai multă glucoză având nevoie de cantităţi uriaşe pentru a creşte, se arată în articolul Adevărul.