Utile: Rasfatul si inconsecventa parintilor nasc copii-problema; 40 la suta dintre femeile mature sunt atrase de barbati mai tineri, iar cercetatorii explica legatura intre stres si atacul de cord
Rasfatul si inconsecventa parintilor nasc copii-problema. Desi au cele mai bune intentii fata de copiii lor, parintii ajung, din nepricepere sau proasta inspiratie, sa faca erori care mai tarziu ii vor marca si pe unii, si pe altii. Anual, pe piata editoriala apar titluri noi semnate de medici, psihologi, psihoterapeuti sau, pur si simplu, parinti cu condei, care ne invata cum sa ne crestem copiii. Teoriile expuse, bazate de multe ori pe studii complexe, traseaza modele parentale de comportament menite sa modeleze in mod sanatos educatia celui mic. Desi indicatiile specialistilor se bat de multe ori cap in cap, exista o serie de constante privind atitudinea corecta fata de copil. Un comportament inconsecvent al parintelui, rasfatul sau severitatea exagerate, vorbele grele si pedepsele prea dure sunt cateva dintre erorile care stau la baza a ceea ce numim ulterior copii-problema, scrie EvZ.
40 la suta dintre femeile mature sunt atrase de barbati mai tineri. De cele mai multe ori, femeile trecute de prima tinerete cauta la partenerii lor vitalitate si spontaneitate, atribute specifice tinerilor, sustin psihologii. Patru din zece femei mature si-ar dori sa aiba o aventura cu un partener mai tanar. Aceasta este concluzia unui sondaj recent realizat online in Marea Britanie. Cercetarea s-a realizat pe un esantion de 2.000 de femei cu varsta cuprinsa intre 30 si 69 de ani. In acelasi timp, una din cinci femei se simte atrasa de cel putin unul dintre prietenii fiului, catalogandu-l ca fiind „dragut”. Cu toate acestea, mai bine de o treime, respectiv 37 la suta dintre femei, spun ca s-ar simti stanjenite sa prezinte prietenilor un partener mult mai tanar decat ele, noteaza Gandul.
Cercetatorii explica legatura intre stres si atacul de cord. Persoanele tensionate prezinta un risc de doua ori mai mare de a suferi de pe urma unor blocaje arteriale. Legatura intre stres si atacul de cord a fost demonstrata pe cale stiintifica de cercetatorii britanici de la University College din Londra. Timp de mai multe decenii, stresul a fost asociat cu declansarea atacurilor de cord sau cu alte maladii coronariene, insa, pana de curand, au existat prea putine dovezi medicale care sa sustina aceasta teorie. Astfel, un studiu medical coordonat de medicii britanici a reusit in premiera sa dovedeasca faptul ca persoanele care sunt stresate sunt mai predispuse sa sufere de maladii cardiace, noteaza Gandul.
Operatiunea „cablarea“ de sesiune. Oboseala, lenea sau materiile inutile din programa ii determina pe studenti sa gaseasca solutii tot mai performante, dar si mai costisitoare pentru a scapa de examenele din sesiune. De la etichete scanate pana la cerneala invizibila sau ochelari cu microvibratii, studentii gasesc metode tot mai inventive pentru a copia la examene si a obtine „sfantul cinci“. Prima saptamana a sesiunii a adus si mai multa forfota in complexele studentesti fata de perioada pregatitoare. In cautarea unor solutii miraculoase pentru a trece cu bine de sesiune, studentii roiesc mai toata ziua in jurul panourilor din fata caminelor, noteaza Adevarul.
Vinul previne aparitia cancerului intestinal. Vinul consumat zilnic in cantitati moderate poate preveni mai multe tipuri de cancer, cu conditia sa aiba o concentratie de alcool de 10%, comparativ cu 14% cat au majoritatea vinurilor din comert, potrivit unui studiu realizat de World Cancer Research Fund, relateaza BBC. Aceasta organizatie a lansat un apel catre producatorii de vinuri si de bere, rugandu-i sa lanseze in comert mai multe sortimente de bauturi cu concentratii de alcool mai scazute, scrie Libertatea.
Ce invata un copil prin terapia ABA? Comportamentele agresive, neadecvate si autostimularile vor fi diminuate ca intensitate, durata si numar. In terapie, copilul va invata ca toate actele lui au anumite consecinte, pozitive sau negative, fapt care va duce la scaderea comportamentelor neadecvate si cresterea celor pozitive. Un program de terapie ABA se desfasoara pe termen lung. Poate dura un an, doi sau trei – sau chiar toata viata – copilul trebuind sa lucreze intre 4 si 8 ore zilnic. Integral in Click.