Sari direct la conținut

VIC – o aplicație pentru managementul voluntarilor, lansată de Code for Romania pentru ONG-uri

HotNews.ro
Activități pe computere, Foto: Comisia Europeana
Activități pe computere, Foto: Comisia Europeana

Organizația de tehnologie civică Code for Romania a lansat VIC, „soluție complexă formată dintr-o aplicație mobilă și o aplicație web care ajută organizațiile neguvernamentale să își coordoneze voluntarii, activitățile acestora, contractele de voluntariat, rapoartele de activitate etc. La rândul lor, voluntarii își pot gestiona activitățile dedicate organizațiilor, indiferent de numărul acestora”.

„VIC face parte din NGO Hub, primul ecosistem de soluții digitale gratuite dedicate societății civile de Code for Romania, inovând modul în care organizațiile neguvernamentale își gestionează activitățile zilnice și contribuind la creșterea rezilienței și independenței lor. ONG-urile se pot înscrie în această perioadă pe o listă de așteptare pentru NGO Hub și, începând din ianuarie 2024, vor putea avea acces pe platformă, unde vor putea utiliza toate aplicațiile disponibile, inclusiv VIC”, transmite organizația într-un comunicat de presă.

Aplicația web VIC, construită în Website Factory, ajută ONG-urile să gestioneze mai eficient bazele de date ale voluntarilor și fluxurile de documente, să păstreze legătura cu participanții la activitățile de voluntariat și să monitorizeze cu ușurință orele de muncă prestate pro bono, potrivit Code for Romania.

Aplicația mobilă VIC, care va fi disponibilă gratuit în AppStore și Google Play, este dedicată tuturor celor care doresc să facă voluntariat, indiferent de timpul disponibil sau frecvența voluntariatului.

Aplicația permite fiecărui voluntar să își creeze un cont, să aleagă ONG-urile preferate sau domeniile care îi interesează, să răspundă la apelurile de voluntariat când sunt disponibile, să raporteze orele lucrate și să centralizeze documentele personale privind voluntariatul.

Cum utilizezi VIC dacă ești ONG:

  • Îți configurezi profilul organizației în câțiva pași simpli, să adaugi filiale, sucursale și roluri în departamente;
  • Ai lista completă de voluntari într-un singur loc;
  • Gestionezi ușor contractele de voluntariat;
  • Creezi evenimente și coduri de acces pentru voluntari;
  • Recrutezi voluntari noi;
  • Trimiți notificări personalizate la unul sau mai mulți voluntari;
  • Ai acces la statistici, date în timp real și multe alte funcționalități.

VIC este «botezat» după unul dintre cei mai activi voluntari ai Code for Romania, cel care ne-a inspirat prima dată în crearea unui astfel de sistem, observând toate acțiunile sale de coordonare și de engagement în comunitatea noastră. O inițiativă care în sine reflectă esența spiritului voluntariatului și dedicării, simbolizând cum un singur individ poate inspira schimbări semnificative și inovație. Prin VIC și toate celelalte soluții din NGO Hub, ne propunem să facilităm și să eficientizăm activitatea organizațiilor neguvernamentale și a voluntarilor, consolidând astfel legătura dintre tehnologie și acțiunea civică„, arată Costel Bercuș, Director al Infrastructurii Civice Code for Romania.

Code for Romania invită toate organizațiile neguvernamentale să se înscrie ca utilizatori pe NGO Hub pentru a primi acces la soluțiile de care au nevoie, completând acest formular. Înregistrarea este simplă și accesibilă, iar odată activat contul, organizațiile au acces gratuit la suita de aplicații.

VIC face parte din seria de soluții digitale ce răspund la probleme actuale ale românilor, soluții gratuite create de Code for Romania într-o campanie fără precedent: 12 soluții în 12 săptămâni, lansate până la sfârșitul anului, sub mottoul „Noi nu mai putem aștepta. Noi suntem cei pe care i-am tot așteptat”.

VIC și toate celelalte soluții din NGO Hub sunt și vor rămâne servicii gratuite pentru ONG-uri, Code for Romania ocupându-se de mentenanță, actualizări de sistem, securitate și disponibilitate. NGO Hub oferă un punct unic de autentificare pentru ONG-urile din România care au nevoie să acceseze un portofoliu extins de soluții digitale, răspunzând nevoilor critice ale vieții de ONG. Printre acestea: managementul de voluntari, colectarea de fonduri, accesarea de servicii sectoriale, atragerea de resurse umane, dar și imaginea publică a organizației.

Vezi și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro