Sari direct la conținut

Victor Ponta vrea sa impoziteze suplimentar salariile compensatorii ale sefilor de autoritati / despre contractele deja incheiate ale directorilor la stat: "Ce s-a incheiat, s-a incheiat"

HotNews.ro

Premierul Victor Ponta vrea sa impoziteze suplimentar salariile compensatorii acordate sefilor de autoritati guvernamentale atunci cand acestora li se retrage mandatul, aratand ca beneficiarii si-au introdus singuri in contractul de munca drepturile salariale si pot castiga usor in instanta, transmite Mediafax.

El a aratat ca sumele mari primite cu titlu de salarii compensatorii de catre sefii unor autoritati reprezinta rezultatul unei „hotii legale”, in sensul ca persoanele beneficiare si-au aprobat singure aceste prevederi in contractul de munca, la numirea in functie, in 2010-2011.

„Aici exista o singura solutie, si anume impozitarea. Cum am facut la cesionarii de drepturi de proprietate, la samsari, unde am pus un impozit de 85%, la fel putem sa spunem: „Pentru salarii compensatorii” – nu vorbesc de amaratii de la Oltchim sau de la Mechel, vorbesc de salarii compensatorii peste suma „de” – „punem un impozit suplimentar”, asta e singura solutie, altfel, daca nu dam toate aceste compensatii absolut rusinoase sau inacceptabile, ne dau in judecata si castiga”, a spus Ponta miercuri seara la Romania TV.

Executivul a anuntat ca a decis, prin aceasta ordonanta de urgenta, sa limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentand de sase ori salariul mediu brut in ramura respectiva.

Ponta despre contractele deja incheiate ale directorilor la stat: Ce s-a incheiat, s-a incheiat

Decizia de limitare a salariilor directorilor din companii de stat va fi aplicata odata cu publicarea ordonantei in Monitorul Oficial, iar contractele deja incheiate pot fi renegociate fara insa sa existe „un instrument coercitiv”, a spus premierul Ponta, explicand ca „ce s-a incheiat, s-a incheiat”.

„Daca maine se publica in Monitorul Oficial, practic de saptamana viitoare orice fel de noi contracte – de management sau colective – nu se pot incheia decat cu respectarea acestei ordonante”, a mai spus Ponta la RTV.

Intrebat insa ce se intampla cu contractele vechi, deja incheiate, premierul a raspuns ca acestea pot fi renegociate, dar nu exista „un instrument coercitiv”. „Ce s-a incheiat, s-a incheiat”, a conchis Ponta.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/33189e5541cb3af8971abd626d6ad728/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro