VIDEO/FOTOGALERIE Cum va arăta spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit din donațiile a peste 350 de mii de români. Primele imagini din saloane
V-ați întrebat vreodată cum va arăta spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit din donațiile a peste 350 de mii de români și sponsorizările a peste 4.000 de companii, în curtea spitalului de copii Marie Curie din București? Asociația Dăruiește Viață a amenajat primele saloane de probă, dar și spații dedicate pentru copii și părinți. În noul spital, copiii își vor continua copilăria, iar părinții lor nu vor mai fi nevoiți să doarmă pe un scaun, lângă pat, este promisiunea Asociației Dăruiește Viață.
„V-ați gândit vreodată cum va arăta spitalul la care contribuie atât de mulți oameni? Spitalul la construcția căruia fiecare dintre noi a pus o cărămidă, fie donând prin SMS, fie online, fie, pur și simplu, ducând mai departe vestea despre acest proiect care arată că în România #sepoate? Cum vor arăta camerele pacienților și spațiile dedicate pentru copii și părinți? Avem primele imagini dintr-un salon și, chiar dacă suntem puțin subiectivi, putem spune că arată mi-nu-nat”, este mesajul Asociației Dăruiește Viață.
Imaginile sunt din cele două camere de probă deja amenajate în interiorul șantierului, pe baza proiectului realizat de echipa de arhitecți, condusă de Raluca Șoaită. Sunt camere de mock-up, așa cum le numește echipa de lucru, adică spații în care sunt implementate cele mai mici detalii, de la mobilier până la prize, cabluri, conectori etc., exact așa cum Asociația Dăruiește Viață își propune ca acestea să arate în varianta finală.
Copiii își vor continua copilăria, iar părinții lor nu vor mai fi nevoiți să doarmă pe un scaun, lângă pat
„Unul din obiectivele noastre cu acest Spital este să creăm spații care să deservească atât pacientul și familia sa, cât și personalul medical. Spații în care cei mici să-și poată continua copilăria, iar părinții lor să nu mai fie nevoiți să doarmă pe un scaun, lângă pat. Spații care să fie gândite astfel încât să ușureze sarcinile zilnice ale personalului medical pentru ca aceștia să se concentreze pe tratarea micuțului pacient. În această etapă, camerele de probă ne ajută să facem ajustările necesare pentru a ne asigura că totul este la locul lui și că este gândit pentru a fi utilizat la potențial maxim. Că fiecare echipament are o priză corespunzătoare, că mobilierul este executat perfect pentru a acomoda nevoilor celor care îl folosesc, că producția elementelor poate fi eficientizată etc”.”, arată Asociația Dăruiește Viață.
„Rolul camerelor de probă este acela de a ne ajuta să ajustăm din timp și să ne asigurăm că Spitalul construit de peste 350.000 de oameni și peste 4.000 de companii (până în acest moment) este construit la standardele de excelență către care aspirăm cu toții. Pentru că, împreună, #NoiFacemUnSpital european pentru ca toți copiii din România să aibă acces la cele mai bune condiții de tratament”, este mesajul Asociației Dăruiește Viață.