Sari direct la conținut

VIDEO Imagini rare cu sistemele antiaeriene S-300 ale Ucrainei în acțiune. Ar fi doborât o dronă „secretă” a rușilor

HotNews.ro
Sistemul S300 al Ucrainei, Foto: Colaj foto
Sistemul S300 al Ucrainei, Foto: Colaj foto

La începutul războiului Ucraina avea ca principal sistem de apărare anti-aeriană pe rază lungă sistemul de rachete S-300, iar după izbucnirea conflictului a primit cel puțin încă un sistem S-300 de la Slovacia. Rusia, în bilanțurile sale, a tot transmis constant că a distrus astfel de sisteme. Imagini cu ele în acțiune de partea ucrainenilor sunt destul de rare.

Conform datelor publice disponibile, Ucraina ar fi avut înainte de izbucnirea războiului circa 100 de sisteme S-300 în configurații diferite, deși nu e clar dacă toate erau complet operaționale. În primele zile ale invaziei Rusia a susținut că atacurile sale au reușit să neutralizeze circa 40 de astfel de sisteme.

De atunci, în bilanțurile sale, Federația Rusă anunță constant că tot distruge câte un sistem S-300 ucrainean ici-colo. Similar, si partea ucraineană spune că sistemele sale S-300 lucrează și reușesc să doboare aeronave sau rachete rusești. Însă imaginile cu aceste sisteme la lucru sunt foarte rare.

Sistemele antiaeriene S-300 ale Ucrainei – imagini cu lansări de rachete și din interiorul punctului de comandă

Acum, pe rețelele de socializare au apărut o serie de imagini video, montate pe muzică, ce arată în acțiune un sistem S-300PT, cu cel puțin două lansatoare dispuse unul foarte aproape de celălalt.

Sunt filmate mai multe lansări de rachete interceptoare, dar și cadre din interior de la panourile de comandă.

Ulterior, pe video, ucrainenii arată și rezultatele lansărilor: o dronă de recunoaștere prăbușită, o rachetă de croazieră Kh-59MK și o rachetă anti-radar Kh-31P, ambele interceptate.

Contul de OSINT pe Twitter Ukraine Weapons Tracker, care ține evidența tipurilor de arme folosite de ambele tabere în război, notează că drona doborâtă ar fi una „secretă” a rușilor, adică nemaiîntâlnită până acum în luptă.

Din imagini drona de recunoaștere apare cu un element curios: are foarte multe camere foto/video montate pe „burtă”.

VEZI ȘI:

––

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro