VIDEO Lost and Found la Electric Castle: Ce pierd oamenii la festivalul din Bonțida
Lucrurile pierdute, uitate sau rătăcite au, de bună seamă, un fel de spiriduși ai lor. Iar spiridușii ăștia, care umblă peste tot prin lume, au grijă ca atunci când dau peste lucruri pierdute să le ducă degrabă într-un loc numai bun pentru uituci și împrăștiați. Știam sigur că, la Electric Castel, ghișeul Lost and Found va avea de lucru și anul acesta și am vrut să aflăm de la voluntarii de acolo ce pierd cel mai des festivalierii.
Ghișeul de obiecte pierdute e chiar la întrarea principală în perimetrul festivalului de la Bonțida. Primul grup de uituci apare devreme. O domnișoară descrie cam cum ar arăta telefonul pe care nu și-l mai găsește, un băiat a venit să-și recupereze niște ochelari, altul caută disperat cheia de la o mașină.
Pe la prânz, când din inventarul post-mahumreală încep să cam lipsească unele lucruri, se intensifică și activitatea ghișeului de obiecte pierdute.
Vreo 6-7 fete și un băiat nu mai contenesc cu întrebările: Cum arăta obiectul? Ce culoare aveau ochelarii? Ce fel de husă avea telefonul?
Ochelarii, telefoanele și bijuteriile, mai cu seamă cerceii, sunt printre cele mai pierdute obiecte.
Probabil, ce mai grea întrebare: Vă mai amintiți unde ați pierdut obiectul? Cu siguranță unii dintre festivalieri nu-și mai amintesc cum au ajuns în camping sau la cazare darămite unde și-au lăsat ochelarii de soare.
Voluntarii cer însă, răbdători, cât mai mul te detalii ca să-i ajute pe uituci și, mai ales, să se asigure, cum pot ei mai bine, că obiectul revendicat ajunge chiar la cel care pretinde că l-ar fi pierdut.
Fata cu care stăm de vorbă la Lost and Found spune că, surprinzător cumva, majoritatea lucrurilor se rătăcesc de posesorii lor pe la Booha, la o azvârlitură de băț de ghișeul Lost and Found.
”Poate că e mai întuneric acolo” zice fata cu un zâmbet larg și adaugă: ”Cred că ne-am specializat cu toții în ochelari de soare!”
O idee care a oferit părinților confort suplimentar dacă i-au adus cu ei la festival și pe cei mici a fost brățara cu numărul de telefon de la mâna copiilor.
”N-am avut cazuri nefericite de copii pierduți, deci toată lumea a fost fericită”, ne-a spus voluntara de la ghișeu.
Cea mai ”cute” pierdere înregistrată de voluntarii de la Lost and Found a fost un cățel. Dar, cum se întamplă festival, unde în prima zi vii cu un prieten iar în ultima pleci cu o grămadă de cunoștințe noi, cățelul a avut parte de atenția consolidată a grupului de voluntari care l-au drăgănit la cortul lor cum au putut ei mai bine până când, finalmente, a fost revendicat de stâpânul său.
Ce nu poți recupera de la Electric Castle Lost and Found
- experiențele pe care nu le-ai trăit dacă nu ai fost în fiecare zi la festival;
- concertele artiștilor la care nu ai reușit să te trezești și să ajungi;
- numele frumoșilor/frumoaselor purtători/purtătoare de brățări, de care te-ai îndrăgostit în festival.
Dacă ți-ai pierdut curajul ca să le fi cerut direct numărul de telefon, nu poți afla, de la voluntarii Lost and Found, nici cum îi/le cheamă, nici cum îi/le poți suna pe mobil. Sorry!
Până la final de festival nu toate lucrurile pierdute vor ajunge înapoi la posesori. În lipsa unei proceduri deja agreate, voluntarii de la Lost and Found au propus ca, anul acesta, obiectele care nu se revendică pâna la finalul ediției din 2023 să fie expuse pe o pagină de social media –
Electric Castle Lost and Found – și, pe cât posibil, cei care vor dori să le recupereze ulterior să le poată căuta acolo.
”În nici un caz nu le aruncăm sau nu ni le însușim”, spune una dintre voluntarele aflate la lucru în ultima zi de festival.