VIDEO Primaria sectorului 1 a terminat lucrarile la cladirea clinicii de chirurgie cardiovasculara pediatrica de la spitalul "Grigore Alexandrescu", cea mai mare clinica de acest fel din Europa de Sud-Est. Investitia se ridica la 15,2 milioane de euro
Primaria Sectorului 1 a finalizat lucrarile la cladirea celei mai mari clinici de chirurgie cardiovasculara pediatrica din Europa de Sud- Est, aflata in incinta Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Lucrarile la construirea cladirii au demarat in urma cu aproximativ un an si jumatate, valoarea totala a investitiei, asigurata in totalitate din bugetul Primariei Sectorului 1, ridicandu-se la aproximativ 15,2 milioane de euro.
Odata cu terminarea lucrarilor la cladire, a fost finalizata prima etapa a investitiei, urmand ca in perioada urmatoare clinica sa fie dotata cu aparatura medicala de ultima generatie. Dotarea cu aparatura a clinicii va fi finantata in parte de Ministerul Sanatatii, in parte de Primaria Sectorului 1. Autoritatile estimeaza ca aceasta clinica va deveni functionala la sfarsitul anului 2013, inceputul anului 2014.
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/aadd537dc77781eda00eb2622c7a0e82/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
Noua clinica va asigura diagnosticarea si tratamentul bolilor cardiovasculare la copii incepand cu varsta de nou nascut. Capacitatea clinicii a fost stabilita la un numar de 85 de paturi (saloane si sectiile de A.T.I.), dispuse pe patru niveluri. Parterul va functiona ca unitate de primiri urgente, diagnostic, internari-camera de garda si laboratoare de analize medicale, etajele 1 si 2 vor avea functiuni de spitalizare pe categorii de varsta – sugari, prescolari, scolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic si sectiei A.T.I. adiacente, iar etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic + sectia A.T.I. La subsolul cladirii – dispus pe doua niveluri – vor fi amenajate locuri de parcare (atat pentru vizitatori cat si pentru personalul medical), precum si spatiile tehnice necesare bunei functionari a clinicii.
In prezent, doua echipe a cate patru medici se pregatesc in chirurgie cardiovasculara pediatrica in spitale din Belgia si Israel. O echipa de specialisti din aceste spitale va veni si va lucra cu echipa de medici din Romania in momentul in care clinica va deveni functionala, sustin reprezentantii Primariei sector 1.
„Investitiile in sanatatea copiilor nostri sunt o prioritate a administratiei pe care o conduc. Construirea unei clinici de chirurgie cardiovasculara pediatrica devenise o urgenta in conditiile in care, potrivit unei statistici a Ministerului Sanatatii, in Bucuresti doar unul din trei copii cu boli cardiovasculare beneficiaza anual de interventiile si tratamentul adecvat intr-o clinica de specialitate. Sper ca Ministerul Sanatatii sa gaseasca fonduri pentru dotarea clinicii cu aparatura, pentru ca in cel mai scurt timp copiii care se confrunta cu probleme cardiace sa beneficieze de asistenta medicala la cel mai inalt nivel”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Primaria Sectorului 1 a derulat, incepand cu anul 2004, programul de investitii „Prioritate pentru viata!” – un amplu program de extindere, modernizare si reabilitare a celor opt spitale pe care le-a avut in administrare, precum si de refunctionalizare a dispensarelor si centrelor medicale.
Astfel, in cele opt spitale pe care le are in administrare au fost derulate investitii pentru:
– consolidarea, modernizarea si refunctionalizarea cladirilor existente;
– construirea de noi cladiri si extinderea altora deja existente pentru diversificarea activitatilor medicale;
Reabilitarea instalatiilor si echipamentelor in vederea asigurarii cu utilitati (energie electrica si termica, apa si canalizare) la nivelul si capacitatea actuala a fiecarui spital tinand cont, totodata, si de perspectivele de dezvoltare ulterioara;
– reabilitarea spatiilor destinate activitatilor medicale in vederea obtinerii unor fluxuri medicale optime si dotarea lor cu instalatii specifice pentru fluidele medicale.
In prezent, Primaria Sectorului 1 are in administrare spitalele „Grigore Alexandrescu”, „Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice si Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica si Arsuri.
In anul 2010, Primaria Sectorului 1 a predat Primariei Municipiului Bucuresti spitalele „Sfanta Maria”, „Filantropia”, „Carol Davila” si Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-faciala „Prof. Dr. Dan Theodorescu” – unitati medicale care au fost consolidate si modernizate.
Primaria sector 1 a facut urmatoarele investitii in spitale:
Spitalul Clinic „Sfanta Maria”
– s-au facut investitii de anvergura pentru imbunatatirea starii tehnice a cladirii, pentru consolidarea, modernizarea si reamenajarea acestei unitati spitalicesti. Investitiile, demarate in 2006 si finalizate in anul 2009, au presupus si amenajarea unei unitati de primire urgente, dotata cu rampa de acces pentru autosalvari.
Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri
– spitalul a fost consolidat, fiind adus la coeficientul corespunzator de asigurare seismica si a fost dotat cu echipamente medicale si instalatii pentru utilitati de ultima generatie. Investitiile, finalizate in februarie 2009, au transformat aceasta unitate medicala in cea mai moderna clinica de profil din Romania.
Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”
– in baza programului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale, au fost executate lucrari de investitii ce au avut ca scop consolidarea si refunctionalizarea cladirii centrale a spitalului;
– Sectia de Hemodializa a Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. „Carol Davila” functioneaza intr-o cladire noua care a fost inaugurata in luna iulie 2009, devenind una dintre cele mai importante unitati medicale de profil din Romania.
Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Filantropia”
– lucrarile de consolidare si modernizare la Pavilioanele B si C si mansardarea maternitatii din cadrul aceluiasi spital au fost incepute in anul 2006 si finalizate in 2008. De asemenea, au fost finalizate lucrarile de consolidare si reamenajare la cladirea Ambulatoriu;
Spitalul Clinic de Urgenta „Floreasca”
– au fost executate lucrari de consolidare si reamenajare a corpului A;
– construirea Clinicii de Chirurgie Plastica la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca – inaugurata in luna martie 2010, noua unitate este una dintre cele mai moderne sectii de profil din tara, fiind dotata cu instalatii de producere si distributie fluide medicale, instalatii de climatizare-ventilatie si securitate la incendii. De asemenea, a fost amenajata si modernizata si Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva;
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
– au fost executate lucrari de investitii pentru consolidarea si refunctionalizarea corpurilor de cladire G;
– construirea Clinicii de Arsuri Pediatrice de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu;
Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice
– la corpul de cladire B s-au executat, in perioada 2007-2009, lucrari de consolidare, refunctionalizare si restaurare.