Sari direct la conținut

VIDEO Rusia prezintă imagini cu întoarcerea acasă a kalmâcilor, soldații budiști pe care i-a trimis să lupte în Ucraina

HotNews.ro
Militarii kalmaci primiti acasa, Foto: Captura video
Militarii kalmaci primiti acasa, Foto: Captura video

O înregistrare video publicată pe Telegram arată cum au fost reprimiți acasă soldații ruși trimiși în Ucraina din Kalmâkia, o republică federală din zona Caucazului cu o populație predominant budistă.

Înregistrarea a fost redistribuită pe Twitter de analistul militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute, postarea inițială făcută pe un cont rusesc de Telegram afirmând că militarii au fost întâmpinați de Batu Khasikov, un multiplu campion mondial la kickboxing care în prezent este șeful Republicii Kalmâkia.

Khasikov este un etnic kalmâc din partea tatălui, mama sa fiind de etnie tătară.

Cine sunt kalmâcii, budiștii din nordul Caucazului

Kalmâkia este o republică din partea de nord a Caucazului, aceasta fiind învecinată la sud cu mult mai cunoscuta republică a Daghestanului din cauza războiului separatist dus aici în 1999.

O anchetă publicată la sfârșitul lunii aprilie de jurnaliștii de investigație de la Mediazona, un site independent ce operează în afara Rusiei, arăta că cei mai mulți soldați ruși uciși în Ucraina provin din Daghestan, una dintre cele mai sărace republici ale Federației Ruse.

Kalmâkia stă ceva mai bine din acest punct de vedere, ocupând poziția a 65-a din cele 83 de republici ruse în clasamentul PIB-ului pe cap de locuitor. Daghestanul este pe locul 77 în timp ce Cecenia condusă de Ramzan Kadîrov ocupă penultima poziție în clasament.

În mod interesant, Kalmâkia este singura regiune din Europa în care budismul este religia predominantă. Un recensământ efectuat în 2012 arăta că 47.6% din populația republicii aderă la această religie, în timp ce doar 18% din locuitorii săi sunt creștini de rit ortodox.

Kalmâcii sunt un popor budist de origine mongolă care a ocupat regiunea din nordul Caucazului la începutul secolului XVII. Actualul Dalai Lama, Tenzin Gyatso, a vizitat Kalmâkia în 2014.

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro