Sari direct la conținut

VIDEO Steven Seagal, documentar propagandistic în teritoriile ucrainene ocupate, în care afirmă că e gata să lupte și „să moară pentru președintele meu”, Putin

HotNews.ro
VIDEO Steven Seagal, documentar propagandistic în teritoriile ucrainene ocupate, în care afirmă că e gata să lupte și „să moară pentru președintele meu”, Putin
Președintele rus Vladimir Putin, alături de actorul american Steven Seagal și de un veteran de război, în cadrul unei ceremonii la Kremlin, Moscova, 30 mai 2024. Sursa foto: Vyacheslav Prokofyev / AP / Profimedia

Actorul american Steven Seagal, un vizitator frecvent al Rusiei, a afirmat, într-un nou documentar lansat pe 10 octombrie, că este gata să lupte pentru președintele rus Vladimir Putin și „să moară dacă va fi nevoie”, scrie vineri The Kyiv Independent.

Seagal, care și-a câștigat faima ca star în filmele de acțiune din anii 1980 și 1990, a părut tot mai atras de Rusia pe măsură ce cariera sa de la Hollywood a intrat pe o pantă descendentă. Cu toate acestea, el a continuat să realizeze un lung șir de filme cu buget redus, destinate direct difuzării la televiziune.

Actorul, care este şi practicant de arte marţiale, a lucrat o perioadă în Japonia şi este de mult timp un admirator al preşedintelui Vladimir Putin, de la care a primit un paşaport rusesc în 2016. Ulterior, a fost numit de Ministerul de Externe al Rusiei „reprezentant special pentru legăturile culturale Rusia-SUA, pentru patrimoniul cultural și istoric în calitate de voluntar”, în 2018. El s-ar fi relocat la Moscova în 2021 pentru a scăpa de amenzile guvernului american.

Seagal a fost, de asemenea, acuzat de agresiune sexuală de mai multe femei.

Seagal a lăudat în mod repetat Rusia de la începutul invaziei din Ucraina și a fost una dintre puținele „celebrități” occidentale care a participat la inaugurarea celui de-al cincilea mandat de președinte al lui Putin, în mai 2024.

În noul documentar al lui Seagal, intitulat „În numele justiției” și difuzat pe platforma media rusă de stat Smotrim, acesta apare vizitând diverse teritorii ocupate din Ucraina, inclusiv orașul-port Mariupol.

Seagal este, de asemenea, prezentat vorbind cu civilii și împărtășind mai multe idei ale propagandei Kremlinului, cu ajutorul unui traducător și al unei voci din off, deoarece nu pare să vorbească rusa. Totodată, el vizitează mai mulți prizonieri de război ucraineni, despre care se presupune că ar fi luptători din batalionul Azov.

Într-una din părțile documentarului, Seagal afirmă că i-a trimis o scrisoare lui Putin, în care îi spune: „Acum vom vedea cine sunt adevărații noștri compatrioți și prieteni, și cine sunt dușmanii noștri. Voi fi de partea președintelui meu și voi lupta de partea președintelui meu”.

The Kyiv Independent notează că nu există vreun indiciu care să arate că Seagal, ajuns acum 72 la ani, va participa efectiv la activități militare, de luptă sau de altă natură.

Steven Seagal a susţinut anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea în 2014, spunând că acţiunea a fost „foarte rezonabilă”. El s-a alăturat unui partid pro-Kremlin în 2021 şi a vizitat în vara lui 2022 o regiune din estul Ucrainei controlată de trupele Moscovei, unde s-a întâlnit cu un lider separatist susţinut de forţele ruse, amintește Reuters

În 2017, Ucraina a emis pe numele actorului o interdicţie de intrare în ţară pentru cinci ani, din motive care ţin de siguranţa naţională.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro