Sari direct la conținut

VIDEO Val ucigător de căldură în Europa: Imaginea dramatică a unui bărbat care fuge cu hainele în flăcări, din calea incendiului din Spania

HotNews.ro
Un spaniol fuge din calea incendiului de vegetație , Foto: Captura
Un spaniol fuge din calea incendiului de vegetație , Foto: Captura

Valul de caniculă care a lovit Europa, ducând la temperaturi record în Marea Britanie, Franța, Spania și Portugalia continuă să facă ravagii, în vreme ce autoritățile locale încearcă să controleze incendiile de vegetație, iar oamenii fug din calea dezastrului.

În Spania, incendiul care mistuie provincia de nord-vest Zamora a dus la moartea unui cioban de 69 de ani, după ce un pompier își pierduse viața zilele trecute, în aceeași zonă.

Imagini cu impact emoțional

Luni seara, un angajat de 50 de ani din Madrid care lucra de la birou a fost declarat mort ca urmare a unui atac de cord. Institutul de Sănătate Publică Carlos III a raportat peste 510 decese cauzate de caniculă, relatează The Guardian.

Focul a izbucnit și pe câmpurile din apropierea orașului Tábara, provincia Zamora, flăcările cuprinzând un excavator, iar șoferul care ajuta la combaterea incendiului a fost silit să fugă cu hainele arzând pe el, încercând disperat să își salveze viața.

Cu hainele în flăcări

El a primit îngrijiri la fața locului, după care a fost transportat de urgență, cu elicopterul, la un spital din Valladolid, cu arsuri grave.

Scena dramatică a fost filmată, bărbatul putând fi văzut cum iese din infern, cu hainele în flăcări, împiedicându-se și reușind în cele din urmă să ajungă în zona de siguranță.

Deși nu s-au înregistrat morți în Franța, mai multe orașe s-au luptat cu temperaturi record de peste 40 de grade, iar autoritățile au mobilizat aproape 2.000 de pompieri pentru a interveni la incendiile din zona de sud-vest.

Valul ucigător de căldură a paralizat și Marea Britanie, unde s-au înregistrat, în premieră, temperaturi de peste 40 de grade, și se extinde spre est și nord.

La Nantes, aproape de coasta Atlanticului, s-au înregistrat luni 42C, depășindu-se astfel recordul anterior de 40.3C datând din 1949, în vreme ce la Brest termometrul a arătat 39.9C, patru grade peste recordul din 2000. Masa de aer fierbinte se extinde în estul Franței, în Belgia, Olanda și Germania.

Imagini cu impact emoțional

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro