Sari direct la conținut

Vlad Arsene lanseaza ‘Provocarile modernitatii tarzii’

HotNews.ro

Monografia Arhitext prezinta cele mai importante proiecte arhitecturale ale celebrului si controversatului arhitect Vlad Arsene. Vlad Arsene, “Provocarile modernitatii tarzii” este cea de-a doua monografie din colectia de monografii ale arhitectilor romani contemporani.

Aceasta monografie va fi lansata miercuri 14 noiembrie, ora 18.00, la ceainaria Carturesti din strada Arthur Verona nr 13, in prezenta autorului.

Vlad Arsene este membru al Institutului American al Arhitectilor din 1983, membru fondator al Ordinului Arhitectilor din Romania si castigator a mai multor premii pentru arhitectura in cadrul diferitelor competitii de gen.

Proiectele sunt prezentate bilingv de insusi Vlad Arsene, care ofera o imagine de ansamblu a procesului creativ. Fotografiile, planurile si schitele proiectelor completeaza viziunea arhitectului, punand in valoare detalii arhitecturale si stilul biroului sau de arhitectura, Westfourth Architecture .

Sunt prezentate peste 15 lucrari de arhitectura, atat finalizate cat si in curs de finalizare sau in stadiu de proiect. Dintre cele mai cunoscute amintim: Europe House, Ambasada Canadei la Bucuresti, cladirea Mobifon, Cathedral Plaza, Bucharest Tower Center, Charles de Gaulle Plaza, cladirea de birouri Premium Red si complexul de birouri Sema Park.

Proiectele sunt precedate de doua articole teoretice semnate Dana Vais si Silvia Gugu, texte care constituie aparatul critic al fenomenului arhitectural Vlad Arsene.

Articolul de incheiere ii apartine coordonatorului colectiei, Arpad Zachi, care invita cititorul sa descopere „Arhitectura care a determinat aceasta monografie (…) o Arhitectura adevarata, realizata acum si aici. O Arhitectura care este o expresie a lumii de azi (…).”

„Lucrarile firmei W4th incep prin a ma irita.Si asta datorita „arogantei” cu care par sa trateze contextul in care sunt „parasutate”.

Rupturi, contradictii, diferente, contraste de marime, de proportii, de textura si de materiale, atat la nivelul tesutului urban, cat si la cel al obiectelor si spatiilor arhitecturale existente.In acelasi timp, remarc abilitatea si acuratetea tehnica a realizarii constructiei, inventia si creativitatea designului detaliilor si bogatia texturilor realizate prin folosirea materialelor si

tehnologiilor noi. Pe mine arhitectura lui Vlad Aresne ma tine treaz!”, declara Arpad Zachi.

Colectia, lansata de Fundatia Arhitext design anul trecut, a debutat cu „Farmecul discret al arhitecturii”, monografie dedicata arhitectului Radu Mihailescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro