Sari direct la conținut

Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive

HotNews.ro
Nerd Alert, Foto: Hotnews
Nerd Alert, Foto: Hotnews

Walker, Texas Ranger, se întoarce! A rămas mai puțin de o săptămână până când televiziunea americană CW va lansa noul său serial „Walker”, o reșapare după aproape 20 de ani a seriei care l-a transformat pe Chuck Norris într-o legendă a culturii pop. Chiar dacă noul serial se va numi simplu Walker, televiziunea nu face vreun secret din sursa inspirației în descrierea de pe site-ul său:

„WALKER, o reimaginare a seriei de lungă durată ‘Walker, Texas Ranger’, îl are în rolurile principale pe Jared Padalecki („Supernatural”) în rolul lui Cordell Walker, văduv cu propriul cod moral și tată a doi copii, care se întoarce la Austin după ce a fost sub acoperire timp de doi ani, doar pentru a descoperi că munci mai grele îl așteaptă acasă”.

După cum te poți aștepta, entuziasmul e mare și serialul va fi prezentat și pe coperta viitorului număr al TV Guide Magazine care va fi publicat înainte de data oficială de lansare a primului episod Walker: 21 ianuarie, scrie Nerds and Beyond.

Deocamdată e neclar unde vom putea vedea în România pe canale oficiale noile aventuri ale șerifului texan (dacă încerci să intri pe site-ul CW TV primești un drăguț „Due to licensing restrictions this content is only available in the U.S.”) dar suntem români și haide să nu ne prefacem că n-am găsi soluții ocolitoare.

Christian Bale, Robert De Niro și Chris Rock vor juca împreună într-un nou film. Deși încă nu știm prea multe detalii despre noul film pe care David O. Russell urmează să îl regizeze (nici măcar titlul), studioul New Regency nu e la fel de zgârcit când vine vorba de informații privind distribuția peliculei.

Pe lângă cei trei mai sus menționați au mai fost confirmați Mike Myers, Timothy Olyphant, Michael Shannon, Anya Taylor-Joy, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Margot Robbie, John David Washington, Rami Malek și Zoe Saldana.

Viitorul film se va baza pe o idee originală a lui Russell, de cinci ori nominalizat pentru premiul Oscar, care n-a mai fost la cârma unei producții de la regizarea „Joy ” în 2015, film care i-a adus și lui Jennifer Lawrence o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal. Filmările au început deja în California dar deocamdată știm despre lansare doar că va avea loc prin intermediul 20th Century Studios, anunță Deadline.

David O. Russel (stânga) alături de Robert De Niro (dreapta) (FOTO: PacificCoastNews /Avalon.red / Profimedia)

Un joc open-world inspirat din universul Star Wars este în curs de dezvoltare. Ubisoft lucrează alături de Lucasfilm Games la crearea unui nou joc Star Wars, marea veste fiind că acesta urmează să fie open-world, adică să poți explora întreaga hartă și completa misiunile după cum bunul plac. Apropo, dacă Lucasfilm Games nu îți spune nimic asta e fiindcă Disney a anunțat la începutul săptămânii că toate viitoarele jocuri SW vor fi dezvoltate sub brandul respectiv nou creat.

Deocamdată informațiile despre viitorul joc sunt limitate, nefiind clar dacă acesta va fi single player sau multiplayer sau în ce parte a cronologiei Star Wars va fi situat. Dar Yves Guillemot, CEO-ul Ubisoft, a declarat că acesta va fi „o aventură originală a Războiului Stelelor, diferită de orice s-a făcut înainte”, afirmând de asemenea că speră ca acesta va fi începutul unei colaborări pe termen lung cu Disney.

Ceea ce știm însă e că reprezentanții Lucasfilm au afirmat că noul joc va fi considerat parte din universul canonic Star Wars, la fel de filmele, cărțile și benzile desenate asupra cărora Disney a cumpărat drepturile de autor, relatează IGN.

Singurul lucru mai bun decât un film Star Wars e un joc Star Wars (FOTO: Lucasfilm Games)

Indiana Jones se întoarce pentru o nouă aventură în lumea gaming-ului. Fiindcă tot am menționat de Lucasfilm Games, acesta a anunțat la scurt timp după lansarea sa că va colabora cu Bethesda pentru dezvoltarea unui nou titlu al francizei de jocuri Indiana Jones. Producția va fi condusă de MachineGames, același studiou care începând cu 2014 s-a aflat în spatele seriei Wolfenstein, dar cu Todd Howard, șeful Bethesda, în rol de producător executiv.

Se pare că acțiunea jocului se va învârti cel puțin parțial în jurul Vaticanului, un teaser postat pe pagina de Twitter a Bethesda arătând un bilet de avion către Roma datat pentru octombrie 1937 și o hartă care include Capela Sixtină întinsă pe ceea ce putem presupune că ar fi biroul lui Indy, scrie Variety.

Apropo, în caz că ai uitat, Disney a anunțat oficial în luna decembrie că Harrison Ford se va întoarce pentru a-l interpreta pe faimosul arheolog pentru al cincilea și ultimul lungmetraj al francizei, acesta urmând să fie lansat în 2022. Rămâne de văzut cât de credibil va fi Ford în rol la cei 78 de ani ai săi deja împliniți dar e greu de imaginat că următorul film va fi mai slab decât Regatul craniului de cristal care a părut inspirat dintr-un episod Ancient Aliens.

Ce s-ar fi întâmplat dacă virusul Y2K ar fi distrus civilizația așa cum o știm? Temutul virus Y2K s-a dovedit a fi doar un deranj minor pentru unii comparativ cu apocalipsa tehnologică propovăduită de unele cercuri. Dar dacă nu ar fi fost așa? Ce s-ar fi întâmplat dacă virusul ar fi făcut ravagii pe întreg globul și ar fi îngenuncheat omenirea?

Aceasta este premisa „Deep Beyond”, o bandă desenată sci-fi de groază plasată într-o lume alternativă în care cel mai rău scenariu s-a împlinit. În lumea Deep Beyond creată de Image Comics, rămășițele umanității se agață de viață după ce virusul mileniului a decimat civilizația, o mică bandă de oameni de știință ajutându-i pe supraviețuitori să rămână în viață.

„Lumea pe care am creat-o în Deep Beyond este una devastată în care natura își ia înapoi spațiile, fiind în același timp despre o planetă (potențial) tragic de similară cu cea pe care o cunoaștem”, afirmă David Goy, unul din scriitorii benzii desenate. Primul număr al Deep Beyond o să apară în 3 februarie, seria urmând să aibă 12 episoade, potrivit IGN.

Imagine din banda desenată Deep Beyond (FOTO: Image Comics)

A apărut trailerul pentru „Bliss”, filmul sci-fi cu vibe-uri de Matrix. Amazon a lansat trailerul celui mai recent film al său, Bliss, o dramă sci-fi cu Owen Wilson și Salma Hayek în rolurile principale. Bliss va reprezenta și întoarcerea lui Wilson pe marele ecran după o absență de patru ani, acesta apărând într-un lungmetraj (patru, mai exact) ultima dată în 2017.

Filmul îl urmărește pe Wilson interpretând un bărbat cu o viață neîmplinită și o femeie misterioasă (Hayek) care cred că trăiesc într-o realitate simulată. Lumea lor fericită începe în cele din urmă să se topească în ceea ce ei consideră a fi lumea urâtă și îi determină nu numai să decidă ce este real – ci și lumea de care aparțin și costul alegerii. Ah, și în trailer îl vedem și pe Bill Nye într-o apariție cameo.

Bliss va fi lansat pe Amazon Prime în 5 februarie, anunță Nerds and Beyond.

Noi informații despre formarea găurilor negre supermasive.Astronomii au anunțat săptămâna trecută descoperirea celui mai îndepărtat și, prin urmare, celui mai vechi quasar cunoscut până în prezent: J0313-1806. Situat la 13,03 miliarde de ani lumină de Terra, acesta „găzduiește” o gaură neagră supermasivă cu masa de 1.6 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui.

Quasarii sunt surse extrem de puternice de radiații luminoase și electromagnetice care se formează din discul de acreție care înconjoară găurile negre supermasive, lumina emisă de aceștia adesea eclipsând lumina întregii galaxii de care aparțin.

„Născut” la doar 670 milioane de ani după Big Bang, când universul avea 5% din vârsta actuală, J0313-1806 reprezintă un nou etalon de vechime și exclude două din modele actuale despre cum găurile negre supermasive se pot forma într-o perioadă scurtă de timp.

În primul model, stele masive din prima generație stelară, alcătuite preponderent din hidrogen și fără majoritatea elementelor regăsite în următoarele generații, alcătuiesc „hrana” găurii negre în expansiunea. Al doilea model implică un roiuri stelare dense care se prăbușesc într-o gaură neagră foarte rapid. Însă J0313-1806 are o gaură neagră prea masivă pentru a putea fi explicată de aceste scenarii, potrivit echipei de cercetători care a descoperit quasarul.

„Asta îți spune că indiferent ce faci, sămânța acestei găuri negre trebuie să se fi format printr-un mecanism diferit. În cazul de față, unul care presupune cantități vaste de hidrogen primordial rece prăbușindu-se direct pentru a forma gaura neagră”, afirmă Xiaohui Fan, co-autor al studiului care a anunțat descoperirea și profesor de astronomie la Universitatea Arizona.

„Deoarece acest mecanism nu necesită stele deja formate ca materie primă, este singurul care ar permite gaura neagră supermasivă a quasarului J0313-1806 să crească la 1,6 miliarde de mase solare atât de devreme în viața universului. De aceea noul quasar-record este atât de valoros”, explică Fan, potrivit Phys.org.

Reprezentare computerizată a unui quasar (FOTO: Universitatea Arizona)

P.S.: Sper că ai văzut că Netflix a anunțat marți întreaga listă de filme pe care le va lansa în 2021 așa că poți pregăti popcornul de pe acum.

Vezi și Nerd Alert-ul de weekendul trecut, în caz că l-ai ratat:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro