webPR RUGBY, NATURAL!
Sport, simboluri naturale, identitate, forță și determinare, valori culturale, în Sezonul România-Franța, la Muzeul Antipa! De această dată, rugby-ul este cel care unește un element din natură, caracterizat de atribute precum puterea și rapiditatea, curajul, rezistența, dar și frumusețea efemeră sau pacifismul, cu atitudinile și valorile îmbrățișate de acest sport.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită vineri, 17 mai 2019, la ora 18:00 la vernisajul expoziției „Rugby, Natural!”, având ca temă simbolistica elementelor naturale prezente în diferitele embleme ale echipelor de rugby din lumea largă.
România are legături profunde cu Franța, de civilizație și occidentalizare a societății românești și în ce privește răspândirea la noi, a acestui sport, a culturii fizice. De la Paris, în jurul anilor 1900, tinerii români care studiaseră acolo, aduceau la București această disciplină sportivă și esența valorilor ei: integritatea, pasiunea, solidaritatea, disciplina și respectul.
Dacă sportivii francezi au ales cocoșul, pentru emblema lor, ca simbol al vigilenței, dar și al mândriei, curajului și combativității, echipa națională de rugby a României, supranumită „Stejarii” are ca identitate frunza galbenă a stejarului. Acest arbore reprezintă puterea și mândria arătate de bărbați în toate luptele lor. Galbenul face de asemenea, referință la culoarea grâului, mândria agriculturii românești.
Vernisajul de la Muzeul Antipa vă dezvăluie cine a ales floarea de cireș, laurul, vulturul de mare, trandafirul sau ursul, ca simboluri pentru echipele naționale.
La expoziție avem plăcerea să avem ca invitați și jucători de rugby ai loturilor naționale, împreună cu președintele Federației Române de Rugby, dl. Alin Petrache, fost căpitan al Stejarilor. Vernisajul va fi urmat de un cocktail precum și de alte surprize plăcute.
Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța, „Rugby, Natural!”, expoziția realizată de Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse va rămâne în circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 30 iunie 2019.