Sari direct la conținut

Whitney Houston ar fi fost abuzată sexual în copilărie de verișoara sa Dee Dee Warwick, potrivit unui documentar

HotNews.ro
Whitney Houston, Foto: whitneyhouston.com
Whitney Houston, Foto: whitneyhouston.com

Cântăreaţa americană Whitney Houston ar fi fost abuzată sexual în copilărie de o verişoară a ei, artista Dee Dee Warwick, potrivit documentarului regizat de Kevin Macdonald, care a avut premiera joi, la Festivalul de Film de la Cannes, scrie News.ro, citând The Guardian.

Documentarul „Whitney” conţine interviuri cu multe rude şi cunoştinţe ale cântăreţei Whitney Houston, dintre care două au lansat acuzaţii la adresa lui Warwick.

Fratele vitreg al lui Whitney Houston, fostul jucător de NBA Gary Garland-Houston, susţine că atât el, cât şi cântăreaţa au fost abuzaţi sexual de Dee Dee Warwick atunci când el avea o vârstă cuprinsă între 7 şi 9 ani. La acea vreme, Houston ar fi avut cel mult 3 ani.

Mary Jones, asistentă a cântăreţei, susţine, de asemenea, că artista a povestit că a fost abuzată sexual la o vârstă fragedă de către o femeie.

Dee Dee Warwick (născută cu numele Delia Mae Warrick) a murit în 2008, la vârsta de 63 de ani, după ce s-a confruntat cu dependenţa de droguri. Ea a fost nepoata mamei lui Whitney Houston, Cissy Houston, şi sora mai mică a celebrei cântăreţe soul Dionne Warwick. O cântăreaţă de soul şi gospel apreciată în anii 1960 şi la începutul anilor 1970, Dee Dee Warwick a avut o carieră umbrită de cea s surorii ei, pentru care a făcut backing vocals, spre sfârşitul carierei ei.

Reprezentanţii familiei Warwick nu au oferit încă un punct de vedere.

Documentarul lui Kevin Macdonald despre Whitney Houston este cel de-al doilea film dedicat cântpreţei în ultimii doi ani. În 2017, a avut premiera filmul „Whitney: Can I Be Me”, regizat de Nick Broomfield şi Rudi Dolezal.

Spre deosebire de acest documentar, filmul „Whitney” a fost realizat cu sprijinul familiei Houston. În afară de imagini nemaivăzute cu artista, filmul conţine interviuri cu mai multe persoane importante din viaţa şi cariera cântăreţei, inclusiv fostul ei soţ, Bobby Brown, actorul Kevin Costner, care a apărut alături de ea în filmul „The Bodyguard”, şi omul care a descoperit-o, Clive Davis, fondatorul companiei Arista Records.

Acest documentar mai arată că John Houston, tatăl şi contabilul lui Whitney Houstos, i-a furat din venituri. Acesta a murit în anul 2003. În 2002, el şi-a dat fiica în judecată pentru 100 de milioane de dolari, dar fără să aibă câştig de cauză. El susţinea că artista ar fi încălcat un contract semnat cu Arista/BMG.

Filmul prezintă şi mariajul turbulent pe care Whitney Houston l-a avut cu Bobby Brown, speculaţiile cu privire la relaţia pe care ea ar fi avut-o cu directorul ei de creaţie Robyn Crawford, precum şi creşterea dificilă a fiicei artistei cu Brown, Bobbi Kristina Brown.

Whitney Houston a murit la vârsta de 48 de ani, într-o cameră din hotelul The Beverly Hilton, în anul 2012, cu o zi înainte de gala de decernare a premiilor Grammy.

Interpreta a vândut cele şapte albume de studio lansate în aproximativ 200 de milioane de copii în întreaga lume şi a avut şapte hituri consecutive pe primul loc în Billboard Hot 100, un record pe care îl împarte cu Madonna.

Între premiile obţinute de artistă se numără şase Grammy, două Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.

Artista a jucat şi în câteva filme – „The Bodyguard” (1992), „Waiting To Exhale” (1995), „The Preacher’s Wife” (1996) şi „Cinderella” (1997).

Dincolo de cariera de succes şi de căsnicia turbulentă cu rapperul Bobby Brown, Whitney Houston s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri.

Fiica artistei, Bobbi Kristina Brown, a murit în 2015, la vârsta de 22 de ani, în condiţii similare cu cele în care a decedat mama ei. Ea a fost găsită în stare de inconştienţă, fără să reacţioneze la stimulii externi, în cada din reşedinţa ei din Atlanta, în ianuarie 2015. Bobbi Kristina Brown a murit înecată, pe fondul consumului de droguri şi alcool.

Bobbi Kristina Brown a fost înmormântată lângă mama ei, pe 3 august 2015, într-un cimitir din statul american New Jersey.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro