Sari direct la conținut

Gala Premiilor UNITER va avea loc in aceasta seara, in platourile TVR

HotNews.ro

Gala Premiilor UNITER se desfasoara in acest an sub semnul crizei. Decernarea premiilor nu va mai fi gazduita de Teatrul National din Bucuresti, gazda traditionala a evenimentului, ci va avea loc in platourile Televiziunii Romane. Radio Romania Cultural va transmite asta seara, in direct acest eveniment, care a fost, initial, programat sa aiba loc acum doua saptamani.

Cea de-a XVII-a Gala UNITER, va priva participantii exact de ceea ce teatrul ofera cu prisosinta, adica nemijlocitul contact al publicului, cu spectatorii. In acest an, nu au fost facute obisnuitele invitatii, unor personalitati ale vietii culturale internationale, din cauza injumatatirii fondurilor necesare acestei gale, preciza presedintele UNITER, Ion Caramitru, pentru agentia RADOR, adaugand „Noi nu vom ceda! Mergem inainte! UNITER isi vede, mai departe, de treaba. Acelasi lucru, trebuie sa spun, este gala. Ea nu poate disparea, ea nu mai poate fi ocolita, ea nu mai poate fi distrusa, pentru ca ea reprezinta, de vreo 17-18 ani, ceea ce am putea numi ‘panasul’ existentei noastre”.

Potrivit agentiei de presa, in platoul TVR, vor fi amenajate doar 180 de locuri, fata de cele 1.500, ale Salii Mari a Teatrului National, astfel ca nu vor putea fi prezenti, decat juriul, nominalizatii si cativa prieteni ai teatrului romanesc. Cele mai multe nominalizari la premiile UNITER 2009, le au spectacolele „Trei surori” – in regia lui Tampa Gábor, la Teatrul Magahiar din Cluj, „Ivona, principesa Burgundiei” – regizat de László Bocsárdi, la Teatrul Maghiar din Sfantu Gheorghe, si „Omul perna” – o productie a Teatrului „Maria Filotti”, din Braila, semnata Radu Afrim. Senatul UNITER va acorda, in acest an, Premiul de Excelenta, actritei Olga Tudorache.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro