Sari direct la conținut

O vizita a ministrului de Externe, Titus Corlatean, in iulie la Moscova, in curs de perfectare. Rusia transmite semnale ca doreste o "resetare" a relatiilor -surse diplomatice

HotNews.ro

O vizita a ministrului de Externe, Titus Corlatean, la Moscova, in luna iulie, este in curs de perfectare, existand o invitatie in acest sens, potrivit unei declaratii a purtatorului de cuvant al MAE roman, citata de agentia Mediafax.

„Exista o invitatie pentru o vizita in luna iulie la Moscova a ministrului de Externe, vizita aflata in curs de perfectare. Detaliile vor fi anuntate la momentul oportun”, a declarat purtatorul de cuvant al MAE.

Pe de alta parte, potrivit unor surse diplomatice acreditate la Bucuresti, Moscova transmite semnale ca doreste o „resetare” a relatiilor cu Romania, in conditiile in care eforturile in acest sens ar fi „rezultatul unor decizii suverane, singurele care ar conta” si nu „urmari ale unor presiuni externe”.

De asemenea, pentru partea rusa istoria nu trebuie adusa in prim-plan, fiind necesara definirea scopului si chiar a profitului investiei in dezvoltarea relatiei bilaterale Moscova-Bucuresti.

Vizita ministrului Corlatean la Moscova poate fi inceputul relansarii relatiilor, sustin sursele, care precizeaza ca este insa posibil ca rezultatele sa nu fie chiar pe masura asteptarilor care ar viza rezolvarea, cu aceasta ocazie, a tuturor problemelor.

In ultima perioada, Moscova pare ca a vizat o imbunatatire a relatiilor cu tarile din vechiul bloc estic – Cehia, Serbia, Ungaria, Bulgaria si chiar Polonia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro