Sari direct la conținut

Rusia prezinta SUA si "mioapei Europe" viziunea sa asupra democratiei

HotNews.ro

Zilele acestea, Rusia inaugureaza la Paris si New York centre speciale, cu misiunea de a aduce la cunostinta Europei Occidentale si SUA propria ei viziune asurpa democratiei.

Natalia Narocinitzkaia, director al reprezentantei europene a Institutului pentru democratie si colaborare si care „are multe observatii de facut Rusiei”, a declarat, intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, ca nu va exista o activitate de propaganda, accentul punandu-se pe schimb de experienta.

„Pentru mine, esential este sa inteleg daca si cum au fost modificate valori precum libertatea si drepturile omului. Multe lucruri nu-mi plac in Rusia. Rusia comite multe pacate. Mi-as fi dorit ca in Rusia sa fie o societate civila mai puternica”. In opinia ei, in Rusia se ridica mai degraba intrebare de ce este nevoie de libertate, iar oamenii sunt legati de tara lor mult mai puternic decat europenii.

„In cadrul unui sondaj, cei intervievati au fost intrebati ce crima nu poate fi niciodata iertata. 92% din repondenti au indicat tradarea de patrie. Odata, un operator francez i-a spus regizorului Nikita Mihalkov: Tara mea e acolo unde sunt cele mai mici impozite. Zicala cu Ubi bene ibi patria (Unde e bine, acolo e patria), nu se potriveste rusilor”, spune Narocinitzkaia.

„Cat de mioapa este Europa! Cu timpul vor incepe sa clocoteasca tot felul de conflicte etnice, iar America va folosi aceasta situatie pentru a ridica una impotriva alteia partile conflictuale”, apreciaza Narocinitzkaia, comentand cazul Kosovo.

„Sub pretextul apararii drepturilor omului se redeseneaza harta lumii. Chiar pe timpul tiranilor dreptului omului erau mai mult respectate. Ma indoiesc ca drepturile sarbilor vor fi respectate. Cand combatantii albanezi au pangarit altarele din bisericile ortodoxe, ciuruind icoanele cu gloante si acoperindu-le cu inscriptia UCK, militarii NATO nu au miscat un deget pentru a-i opri”, a spus ea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro