Sari direct la conținut

VIDEO Persoane inarmate, prezente la o reuniune in Arizona la care participa presedintele Obama. E dreptul lor, afirma politia

HotNews.ro

Cel putin 10 persoane inarmate au fost prezente in apropierea cladirii din Phoenix (Arizona) unde presedintele american Barack Obama tinea un discurs in cadrul conventiei Veterans of Foreign Wars, informeaza AP. Unul dintre protestatari era inarmat cu o pusca de asalt AR-15. Politia a precizat ca manifestantii nu aveau nevoie de permis si ca nimeni nu a fost arestat.

Cei inarmati au strigat, alaturi de ceilalti manifestanti, sloganuri anti-Obama. Niciunul dintre demonstrantii inarmati nu a intrat in cladire, iar politistii si agentii Secret Sevice au declarat ca au fost „foarte vigilenti” si i-au supravegheat cu atentie pe acestia.

Politia din Phoenix a anuntat ca cei inarmati, inclusiv cel cu arma de asalt, nu aveau nevoie de permis. Nu a fost comisa nicio ilegalitate si nimeni nu a fost arestat, au precizat politistii.

Barbatul inarmat cu arma de asalt nu a dorit sa-si spuna numele, insa a afirmat ca poarta pusca deoarece „poate” si ca „am inca niste drepturi”. Doi politisti au stat permanent in apropierea sa.

Arizona este un stat in care ai dreptul sa porti arma la tine pe strada, atata vreme cat este vizibila.

AP precizeaza ca acesta este ultimul incident de acest fel intr-o luna, cand sustinatori ai dreptului de a purta arma au manifestat inarmati in apropierea presedintelui Obama. Saptamana trecuta, un barbat inarmat cu un pistol a fost prezent in apropierea cladirii din Portsmouth (New Hampshire) unde Obama participa la o reuniune.

In noiembrie 2008, CNN preciza ca vanzarile de arme de foc au crescut in Statele Unite dupa ce Barack Obama a castigat alegerile pentru Casa Alba. Vanzatorii si cumparatorii sunt ingrijorati ca Administratia democrata va incerca sa restrictioneze dreptul americanilor de a detine arme, in ciuda faptului ca apropiatii presedintelui au afirmat mereu ca Obama sustine acest drept, iar chestiunea este considerata de importanta minora pentru viitoarea guvernare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro