Sari direct la conținut

Numarul 2 din Al-Qaeda: Osama bin Laden va continua sa inspaimante SUA

HotNews.ro
Ayman al-Zawahri si Osama bin Laden (Imagine de arhiva), Foto: Agerpres
Ayman al-Zawahri si Osama bin Laden (Imagine de arhiva), Foto: Agerpres

Numarul doi din reteaua terorista Al-Qaeda a declarat ca Statele Unite se confrunta cu o revolta musulmana dupa moartea lui Osama bin Laden, transmite Reuters. Ayman al-Zawahri a spus ca Osama a „ingrozit America” cand era in viata si va continua sa o faca chiar si dupa moartea sa. Liderul terorist a facut aceste afirmatii intr-o inregistrare video ce a fost postata pe site-ul YouTube.

Reuters precizeaza ca, in cea mai mare parte a mesajului sau care dureaza 28 de minute, Ayman al-Zawahri vorbeste despre moartea lui Osama bin Laden, care a fost ucis intr-o operatiune de comando a fortelor Navy SEAL, desfasurata in Pakistan la inceputul lunii mai.

„Astazi, cu multumiri pentru Dumnezeu, America nu se confrunta cu o persoana sau un grup… ci cu o natiune rebela care s-a trezit din somnul sau intr-o renastere jihadista”, afirma Zawahiri.

El sustine ca Osama a „ingrozit America” cand era in viata si va continua sa o faca chiar si dupa moartea sa.

Al-Zawahri a criticat Statele Unite pentru ca l-au aruncat in mare pe liderul Al-Qaeda. Numarul doi din reteaua terorista a cerut, de asemenea, pakistanezilor sa se ridice impotriva politicienilor si conducatorilor militari ai tarii, pe care i-a numit „tradatori”.

Al-Zawahri apare in video intr-un vestmant arab de culoare alba, cu turban pe cap, avand alaturi o pusca Kalashnikov.

Expertii afirma ca Ayman al-Zawahri este cel mai probabil urmatorul lider al organizatiei Al-Qaeda. Serviciile de informatii sustin ca el se afla undeva la granita dintre Pakistan si Afghanistan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro