Sari direct la conținut

Directoarea, suspecta de coruptie, ramane sub umbrela PNL Alba

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Directorul suspendat al Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) Alba Iulia, Ioana Girlea, trimisa in judecata pentru acuzatii de coruptie, a scapat, cel putin deocamdata, de o sanctiune din partea partidului din care face parte.

Biroul politic al organizatiei municipale a PNL a decis ca nu se impune sanctionarea directorului trimis in judecata, pe motiv ca statutul formatiunii nu prevede nimic concret in cazul unei situatii de acest gen.

„Am hotarat sa asteptam pronuntarea instantei. Statutar, nu este prevazuta nici un fel de actiune. Cred ca nici nu putem sa fim, la acest moment, judecatori. Daca acuzatiile care i se aduc vor fi confirmate de instanta, atunci va primi o sanctiune de partid”, a declarat presedintele PNL Alba Iulia, Gabi Plesa.

Parerea liderul liberal coincide cu cea a vicepresedintelui organizatiei judetene a partidului, Simion Cretu. Acesta a spus ca, cel putin deocamdata, se poate vorbi si de prezumtia de nevinovatie a Ioanei Girlea. In perioada cat aceasta este suspendata, Centrul Regional de Plati Alba Iulia este condus de fostul director al institutiei, Ana Maria Mocan.

„Motivul suspendarii il constituie punerea sub acuzatie de prejudiciere a fondurilor Phare”, se arata in trimiterea in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Anticoruptie Alba Iulia, prin adresa nr. 180/VIII/3/2007 din data de 12 februarie 2007.

Acuzatia face referire la activitatea desfasurata de Ioana Girlea in anul 2004, la o societate comerciala beneficiara a fondurilor Phare.

„Invarteli” cu fonduri Phare

Anterior numirii in functia de director al Centrului Regional Alba, Ioana Iuliana Girlea a lucrat la Fundatia „Salinae” din Ocna Mures, unde a ocupat functia de consilier juridic. Ea a ocupat prin concurs functia de director al Centrului Regional, indeplinind toate cerintele din anuntul de ocupare a postului, pentru care a candidat.

Ioana Iuliana Girlea a fost trimisa in judecata de catre procurorii Anticoruptie pentru insusirea ilegala a unor sume de bani provenite din fonduri europene. Prejudiciul adus Ministerului Integrarii Europene si bugetului Comunitatilor Europene se ridica la 22.684 euro si 30.771 RON (307 milioane lei vechi).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro