Sari direct la conținut

Avalansa de plangeri penale la Rosia Montana

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Situatia inregistrata in comuna Rosia Montana (judetul Alba) din punct de vedere al functionarii administratiei publice locale devine din ce in ce mai tensionata. Si asta, dupa ce fostul primar PSD Virgil Narita, suspendat din functie pe motiv de incompatibilitate, a depus, la randul sau, o plangere penala impotriva viceprimarului PSD, Gheorghe Dragoescu.

Ex-edilul este cercetat penal in prezent de Parchetul de pe langa Judecatoria Campeni, dupa ce l-a batut, in decembrie 2006, pe viceprimar chiar in incinta Postului de Politie din Rosia Montana si in prezenta sefului de post.

Narita a declarat ca a depus plangerea impotriva lui Dragoescu in urma cu cateva zile, in care a precizat ca a fost provocat de acesta inainte de incidentul care a avut loc in sediul postului de politie. “Am povestit cum s-a intamplat efectiv si ca m-a provocat. A fost o cearta, dupa care ne-am impins reciproc”, a spus Narita.

Conducerea PSD Alba s-a declarat de partea primarului suspendat, pe care il vrea candidat la alegerile care vor fi organizate in perioada urmatoare in comuna. De altfel, liderii social-democrati au facut presiuni asupra viceprimarului Dragoescu, devenit acum primar interimar, pentru a se impaca cu Narita. El a refuzat, insa.

Deputatul PSD de Alba Emilian Cutean a facut, ieri, o declaratie politica in Camera Deputatilor in care a acuzat intentiile “ascunse” ale prefectului judetului, Cosmin Covaciu, fost membru PNL, de a amana cat mai mult organizarea alegerilor in comuna Rosia Montana, astfel incat actualul viceprimar sa conduca Primaria pana la alegerile locale din 2008.

Parlamentarul a solicitat interventia premierului Calin Popescu-Tariceanu, pentru ca alegerile pentru functia de primar sa fie organizate cat mai repede.

“De cand a fost suspendat, Narita a fost curtat de Ion Dumitrel (presedintele PD al Consiliul Judetean – n.r.) si Covaciu pentru a pleca din PSD spre PD sau PNL. Am aflat ca cine vine cu o problema la prefect, inainte de a pleca acasa este preluat de un sef de cabinet, care incearca sa-l convinga sa se inscrie la liberali”, a mai afirmat presedintele filialei, Ioan Rus.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro