Sari direct la conținut

Disputa PSD Alba – prefectul Covaciu pe tema alegerilor din Rosia Montana

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Amanarea organizarii alegerilor pentru functia de primar in comuna Rosia Montana incinge spiritele pe scena politica din judetul Alba. Reprezentantii PSD Alba sustin ca, din cauza depasirii termenului in care prefectul Cosmin Covaciu, fost membru PNL, avea posibilitatea sa propuna Guvernului organizarea alegerilor, acesta poate fi acuzat de abuz in serviciu.

“Prin Ordinul nr. 2.006 din 31.03.2006 ati constatat incetarea mandatului de primar al comunei Rosia Montana, judetul Alba, a domnului Narita Virgil Nicolae pentru motivul de incompatibilitate.

Impotriva acestui ordin, domnul Narita Virgil Nicolae a formulat actiune in contencios-administrativ, care a fost respinsa de Curtea de Apel Brasov, la data de 5 decembrie 2006, prin decizie irevocabila. In raport cu dispozitia imperativa a legii, erati obligat, domnule prefect, sa faceti propuneri Guvernului Romaniei, prin intermediul Ministerului Administratiei si Internelor.

Data alegerilor pentru functia de primar poate fi cel tarziu 4 martie. Guvernul ar fi trebuit sa stabileasca data alegerilor de primar, iar hotararea acestuia sa fie publicata in Monitorul Oficial al Romaniei”, se arata intr-o scrisoare deschisa transmisa lui Covaciu de PSD Alba.

Social-democratii mai sustin ca au informatii certe ca prefectul nu a facut propunerile legale catre Guvern.

In replica, prefectul a respins toate acuzatiile social-democratilor si a spus ca a informat Ministerul Administratiei si Internelor imediat ce a primit motivarea sentintei Curtii de Apel Brasov.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro