Sari direct la conținut

Scandal intre medici si primar intr-o comuna din Alba

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Patru medici din Spring, din judetul Alba, il acuza pe primarul comunei, Daniel Rusu, de abuzuri fara precedent, “agresiuni” si presiuni repetate. Ei sustin ca edilul vrea sa desfiinteze centrul de permanenta medicala din localitate

“Debutul conflictului s-a produs cu ocazia concesionarii spatiilor cu destinatie cabinete medicale, moment in care primarul s-a opus prin toate mijloacele concesionarii. Numai interventia Colegiului Medicilor Alba si a Consiliului Judetean a rezolvat concesionarea.

Prin opozitia lui, Daniel Rusu dorea desfiintarea Centrului de Permanenta Spring si a cabinetelor noastre intrucat nu mai puteam incheia contracte cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, neputand face dovada spatiului in care ne desfasuram activitatea.

Dupa semnarea concesionarii si pana in prezent am fost supusi, in urma repetatelor reclamatii, la denigrari, calomnii, minciuni, presiuni, inscenari, facute de primarul comunei Spring, care abuzeaza nepermis si iresponsabil de functia sa. In prezent, in calitate de medici, am depus cerere de cumparare a spatiilor cu destinatie cabinete medicale, in temeiul Legii 236/2006.

Primarul se opune vehement vanzarii acestor spatii, ajungand in penibila situatie de a actiona in Justitie”, se arata intr-un protest inaintat Colegiului Medicilor Alba si Societatii Nationale de Medicina Generala de catre Mircea Boghici, Virgiliu Oltean, Corina Kadar si Mihaela Sandu.

Cei patru au mai precizat ca edilul impreuna cu asistenta comunitara Maria Cotirlea , care este soacra acestuia, au pornit o campanie de strangere de semnaturi din partea populatiei comunei in sensul de a se opune vanzarii cabinetelor. Ei nu le-au aratat, insa, oamenilor titlul tabelului pentru care semneaza, creand, astfel, o situatie cu consecinte imprevizibile.

“De fapt, prin aceste semnaturi, incearca sa faca o lista de pacienti pentru inca un medic. In prezent, unii alesi locali, in frunte cu primarii si unii consilieri locali, stabilesc, in mod arbitrar, sfidand normativele legale, de cat spatiu are nevoie un medic pentru a-si desfasura activitatea si daca mai au dreptul sa locuiasca medicii in incinta dispensarelor.

In marea majoritate a cazurilor este vorba de interese locale de grup”, se mai sustine in protestul semnat de cei patru medici din Spring.

Primarul Daniel Rusu a respins, insa, acuzatiile, sustinand ca sunt minciuni sau interpretari eronate ale realitatii. El a spus ca a fost de acord cu vanzarea cabinetelor, dar nu si a intregii cladiri. “Este o cladire cu 22 de camere. Ei voiau sa cumpere tot. In cateva zile s-au adunat peste 300 de semnaturi impotriva vanzarii cladirii.

Le-am spus medicilor ca pot cumpara doar atat cat sa-si poata desfasura activitatea”, a adaugat edilul.

Rusu a completat ca soacra lui nu este implicata in strangerea semnaturilor. Primarul a recunoscut, insa, existenta unui conflict intre el si Mircea Boghici, dar a completat ca a avut o relatie buna cu ceilalti medici. “Sunt manipulati de Boghici”, a mai spus Rusu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro