Sari direct la conținut

Primarul din Alba Iulia, acuzat ca foloseste Garda Financiara ca arma politica

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Consilierul local Doina Harda (purtatorul de cuvant al PSD Alba) l-a acuzat ieri pe primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, ca i-a trimis Garda Financiara in control la firma pe care o conduce (SC „Proiect” SA Alba Iulia), drept raspuns la problemele de ilegalitate pe care le-a semnalat in ultima vreme in Consiliul Local.

„Primarul Mircea Hava mi-a trimis Garda Financiara in control, ca urmare a prestatiei mele din sedinta de consiliu de ieri (marti, 26 septembrie 2006 – n. r.). Am mai avut astfel de controale. Le primesc cu bucurie. Nu este nici o problema. Voi continua sa demasc aceasta mafie si retea bine organizata care s-a instituit in Primaria Alba Iulia.

Sa speram ca si institutiile abilitate ale statului vor reactiona”, a declarat Doina Harda. Primarul Mircea Hava, care este si presedintele organizatiei judetene a PD, a respins acuzatiile aduse de consilierul PSD. „Daca asa ma cunoaste Doina Harda pe mine, atunci nu mai am ce sa zic. Asta chiar intrece orice. Nu m-am ocupat in viata mea de asa ceva”, a spus Hava.

De mentionat ca seful actual al Garzii Financiare Alba este Dorin Nistor, membru PD.

Harda s-a dovedit in ultima vreme un critic foarte dur al unor decizii promovate de Hava in Consiliul Local. Nu de putine ori afirmatiile consilierului PSD au provocat veritabile scandaluri in timpul sedintelor de Consiliu. Nici ultima sedinta nu a fost lipsita de evenimente, Doina Harda reclamand o serie de proiecte de hotarari ilegale.

Cu toate acestea, Harda nu poate determina, decat foarte rar, respingerea unor proiecte de hotarari pe care le considera ilegale. Aceasta pentru ca partidul pe care il reprezinta (PSD), are doar doi consilieri locali, in timp ce partidul pri-marului Mircea Hava (PD) are 11 consilieri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro