10 sfaturi pentru femeile cumparatoare de electronice
Cand mergi sa-ti cumperi un gadget, ar trebui sa poti s-o faci cu inima impacata, nu cu stresul faptului ca nu cunosti terminologia tehnica sau ca ai putea fi pacalita de un vanzator care vrea sa iti dea un produs mai scump, de care nu ai de fapt nevoie. Citeste in continuare cum sa treci peste micile trucuri ale vanzarilor si cum sa pleci acasa cu ceea ce iti trebuie.
- Majoritatea comerciantilor de electronice s-au indepartat de ideea ca cel mai important este clientul. Daca un vanzator nu iti acorda atentie imediat, pleaca. Nu „implora” serviciile sale.
- Pleaca de acasa cu intrebari care conteaza pentru tine, precum „Unde pot folosi acest aparat? In bucatarie? La birou? In vacanta?” sau „Cat de des il voi folosi?”. De exemplu, daca iti place sa faci jogging chiar daca ploua, MP3 playerul pe care il vei cumpara trebuie sa fie impermeabil sau cel putin sa aiba o husa din plastic pentru a evita contactul cu apa.
- Cauta aceste aparate la fel cum iti cauti un prieten: daca vrei sa gasesti totul in acelasi „pachet”, iti pierzi timpul si vei fi dezamagita. Cu cat vei fi mai realista in privinta nevoilor pe care vrei ca gadgetul sa le indeplineasca, vei avea mai multe sanse sa gasesti ce iti trebuie.
- Daca esti interesata de servicii ca email, telefon sau legate de muzica, ia in considerare marile branduri existente pe piata. Acestea ofera servicii de calitate si in cazul telefoanelor mobile poti obtine gratuitati pentru anumite tipuri de convorbiri.
- Daca preferi un anumit stil, vei fi nevoita sa faci compromisuri. De exemplu, daca iti plac telefoanele mici si cochete, acestea nu pot indeplini anumite functii pe care cele mai mari le au, cum ar fi un card de memorie pentru poze sau filmulete.
- Producatorii se preocupa azi mai mult de felul in care arata electronicele, fata de cum o faceau inainte. Cere cat mai mult de la un produs, pentru ca poate fi atat estetic, cat si functional. Daca vrei un televizor mare, cu ecran plat, dar nu iti place modelul respectiv, atunci poti sa intrebi daca au un model care sa aiba aceleasi caracteristici tehnice, dar care sa arate mai bine sau sa aiba alta culoare.
- Impulsul cumpararii pe moment poate fi periculos cand vine vorba de pantofi, dar in cazul electronicelor e de-a dreptul letal. In caz ca nu este vorba de vreo urgenta, daca astepti cateva saptamani sau luni, vei putea observa daca aparatul este la fel de cautat, ceea ce inseamna ca este bun. In plus, il vei gasi la un pret mult mai mic.
- Tehnologia de calitate iti permite sa ai conversatii, schimburi multimedia, ba chiar si relatii. Nu asculta o persoana care vorbeste despre „puterea si viteza” unui aparat electronic, ci incearca sa afli cat de interactiv este acel aparat, intreband daca televizorul „vorbeste” cu un calculator sau daca aparatul foto poate sa „comunice” cu imprimanta.
- Iti place sau nu, va trebui sa inveti o limba „straina”. Acceseaza Google sau Wikipedia si afla ce inseamna USB, megapixel, nanotehnologie sau memorie flash.
- Intreaba-ti inainte prietenii si cunoscutii despre anumite aparate; acestia iti vor spune sincer cat de bine functioneaza sau daca merita.
sursa: ivillage.com
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro