Sari direct la conținut

10 zile libere sunt "prea multe". Cum s-au întors japonezii la muncă

HotNews.ro
10 zile libere sunt "prea multe". Cum s-au întors japonezii la muncă

Odată cu schimbarea erei, în Japonia a fost “Săptămâna de aur”, de data aceasta fiind de zece zile libere. S-au încheiat marți. Încă de la început, mulți au considerat că sunt prea multe zile, dar nu au avut încotro, s-au conformat, mare parte dintre ei. Așadar în prima zi de muncă Reiwa (noua eră), Naoto Tokunaga, în vârstă de 24 de ani, a apărut la biroul din Tokyo cu 30 de minute mai devreme decât de obicei pentru că era nerăbdător să ajungă acolo, potrivit The Japan Times.

„Din cauza muncii, am putut să îmi iau doar jumătate de vacanță liber”, a spus el. Chiar în timpul unei călătorii pe insula Amami Oshima cu iubita sa, el s-a gândit numai la muncă. Acum că vacanța s-a încheiat, „voi munci mult”.

Unii părinți nu s-au prea putut odihni în cele 10 zile libere.

O femeie de 37 de ani din Tokyo a spus că soțul a fost plecat într-o călătorie de afaceri în cea de-a doua parte a vacanței, așa că a trebuit să se ocupe singură de cei doi copii, unul în școala primară și celălalt de doi ani. Pentru că au fost închise creșele, ea a spus că a fost nevoită să scoată copiii în parc în fiecare zi.

„10 zile consecutive e prea mult. Sunt ușurată că s-au terminat”, a afirmat ea.

Experții în sănătate au atenționat încă de la început că „Săptămâna de aur” este neobișnuit de lungă, iar noii studenți și angajați care au început să muncească din aprilie ar putea suferi de gogatsubyō, ce poate fi tradusă ca „Boala lunii mai”, atunci când se va termina vacanța.

Simptomele includ depresie și anxietate puternică, cel mai adesea dezvoltate ca urmare a neadaptării noului mediu după o vacanță lungă.

Linia copilului, care oferă adesea ajutor gratuit privind problemele de sănătate mentală, printre alte pentru copiii de până în 18 ani, au avut serviciul activ în toate prefecturile între 4 și 9 seara pe timpul „Săptămânii de aur”.

Băncile s-au temut că marți vor avea probleme cu sistemele pe partea de tranzacții, dar nu s-au raportat probleme. Totuși, o bancă care funcționează exclusiv pe internet, a anunțat că a avut clienți ce au întâmpinat dificultăți când au încercat să se logheze în conturi. Problema ar fi creșterea traficului.

În fața primăriei din Osaka, era o coadă de peste 10 persoane la ora 9:00, pentru a intra la birou.

Takara Tanaka, în vârstă de 65 de ani, a spus că s-a întors în Japonia la finalul lunii aprilie, din Malaezia, unde a fost transferat cu munca și a fost o pierdere pentru că nu și-a putut face asigurare din cauza zilelor libere.

Documentele oficiale privind noul nume al erei încă reprezintă o provocare pentru oficiile guvernamentale. Durează ceva timp până se vor obișnui ca pe noile documente să fie trecută Reiwa.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro