5 Mituri despre tehnologie si adevarul din spatele lor
Sunt o mulțime de lucruri pe care le auzim despre felul în care este indicat să folosim tehnologia din zilele noastre și multe dintre sfaturile vehiculate sunt luate ca atare, fără o cercetare amănunțită pentru a afla acuratețea informațiilor pe care le conțin.
Următoarea listă dezvăluie adevărul despre cele mai folosite practici ale tehnologiei din zilele noastre, informează foxnews.com.
1. Încărcarea telefoanelor, laptopurilor sau tabletelor peste noapte duce la defectarea bateriilor acestora. Acest mit este vehiculat în ideea că aparatele se vor supraîncărca și se vor strica. Departe de adevăr, însă. Toate dispozitivele electronice moderne sunt concepute pentru ca procesul de încărcare să se oprească în momentul în care bateria este plină. Așadar, putem lăsa la o parte această indicație, este numai un mit.
2. Folosirea încărcătoarelor de la firme universale poate afecta durata de viață a aparatelor la care sunt folosite. Chiar dacă este indicat să folosiți încărcătoarele originale ale dispozitivelor electronice, a folosi un încărcător universal, ori de la altă firmă decât dispozitivul pe care îl încărcăm, nu afectează durata de viață a telefonului, laptopului sau a altor electronice la care sunt folosite.
3. Temperaturile extreme pot strica bateriile. Acest mit are la bază un adevăr. Pornește de la ideea că producătorii de electronice recomandă ca aparatele să fie ținute în anumite limite de temperatură. Însă a lua această recomandare ca pe o regulă strictă este exagerat. Cel mai probabil că un telefon nu va păți nimic dacă stă în soare la 40 de grade, însă dacă este expus în condiții de temperatură extremă nu este exclus să se deterioreze.
4. Bateria laptopurilor și a telefoanelor trebuie să se descarce aproape de 0, înainte de a fi reîncărcată. Acest lucru era valabil pentru bateriile concepute pe bază de nickel-cadmium, însă bateriile actuale, pe bază de litiu-ion, nu funcționează la fel. Din contră, noile baterii durează mai mult dacă sunt puse la încărcat atunci cănd sunt între 40-80% descărcate.
5. Laptopul și calculatorul trebuie să stea închis pe timp de noapte. Acest mit este vehiculat încă de la primele calculatoare apărute pe piață. Pe atunci piesele hardware erau mai puțin performante și avea sens să se spună că durata de viață a calculatorului este direct proporțională cu durată utilizării acestuia, așa încât suprautilizarea ar fi putut deteriora mai rapid piesele calculatorului. În zilele noastre, însă, atât calculatoarele, cât și laptopurile, și restul de dispozitive electronice, au piese hardware mai robuste, ceea ce înseamnă că le puteți folosi non-stop, fără să apară o problemă,în majoritatea cazurilor. Rămâne a fi o alegere ce ține, mai degrabă, de consumul de energie, decât de suprautilizarea dispozitivului electronic.