Sari direct la conținut

8 sugestii pentru a te intelege bine cu noul sef 

HotNews.ro

„Ce bine ca am scapat de tiranul acela” – te gandesti in momentul in care afli ca seful tau, cu care nu prea te intelegeai, a plecat din firma. Zicala „mai rau de atat nu se poate” nu este intotdeauna valabila, fiindca poti da de un sef mult mai rau decat cel vechi. Afla in continuare cum trebuie sa te comporti in momentul in care stai fata in fata cu omul care te va supraveghea.

Incearca sa afli ce tip de comunicare prefera, fata in fata sau e-mailul, pentru a nu deveni stresant in momentul in care el da turul companiei si tu il urmaresti vorbindu-i incontinuu.

Unul dintre avantajele unui nou lider este posibilitatea de a face noi aliante; asigura-l ca va avea parte de sprijinul echipei, nu doar de al tau.

Daca esti omul de legatura intre noul sef si restul angajatilor, ajuta-i pe ceilalti sa relationeze bine cu el. Explica-le cerintele sale, fara sa il pui pe noul sef intr-o postura negativa, chiar daca cere prea mult. In caz contrar, restul angajatilor vor prinde pica pe noul venit. Fii sensibil la propria lor problema vizavi de noile evaluari carora trebuie sa le faca fata.

Nu incerca sa iti masori puterile cu noul sef, chiar daca ai impresia ca tu meritai sa ocupi locul respectiv si il urasti pentru ca nu ai primit promovarea. Nu vei castiga. Gandeste-te ce a facut el pentru a obtine job-ul si incearca sa faci mai multe data viitoare.

Tinuta este partea importanta. Daca apari in fata noului sef intr-o fusta foarte scurta sau cu parul ravasit, este posibil ca acesta sa nu fie foarte incantat. Nu trebuie sa porti un costum, dar incearca sa apari cat mai natural.

Nu il lingusi. Daca simte ca incerci sa-i intri pe sub piele, este foarte posibil sa ii pici in dizgratie. Ii poti ura, in schimb, bun venit in companie.

Biroul tau trebuie sa fie ordonat. Chiar daca ai sute de dosare, incearca sa fie cat de cat aranjate, aratandu-i astfel ca esti organizat si ca, daca iti cere un dosar, nu iti va trebui o ora ca sa-l gasesti.

Foarte important este sa nu vorbesti de rau vechiul superior. Abtine-te de la comentarii la adresa persoanei care a plecat, chiar daca noul sef incearca sa afle mai multe de la tine.

sursa: cio.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro