Sari direct la conținut

Cât timp se vor mai spăla bucureștenii la lighean? Nicușor Dan: "Am avut şi ghinionul cu războiul din Ucraina" / "La finalul mandatului meu vom fi cum eram acum 4-5 ani"

HotNews.ro
Nicusor Dan, Foto: Agerpres
Nicusor Dan, Foto: Agerpres

Cu o capitală în care zilnic zeci sau sute de blocuri rămân fără apă caldă și căldură, în timpul iernii, Nicușor Dan spune că la finalul mandatului său de primar „vom fi cum eram acum 4-5 ani”.

Primarul general al Capitalei spune că avariile din reţeaua de termoficare nu vor mai fi o problemă sistemică la sfârşitul mandatului său.

  • „Dacă ne uităm în urmă cu 4-5 ani, apa caldă era o problemă, dar nu aşa de intensă cum este acum (…).
  • La sfârşitul acestui mandat, vom fi cum eram acum 4-5 ani, adică se întâmpla să fie avarii, dar nu era o problemă sistemică.Euronews Romania

El a susținut că iarna 2021-2022 a fost „puţin mai bună” decât precedenta.

„Am avut şi ghinionul cu războiul din Ucraina”

Nicușor Dan a dat vina și pe războiul din Ucraina, „care a afectat piaţa de conducte”, întârziind astfel începerea lucărilor la sistemul de termoficare:

  • „În sfârşit, avem tronsoane mari pe care se lucrează, am avut şi ghinionul cu războiul din Ucraina, care a afectat piaţa de conducte şi un şantier în zona Pantelimon, care trebuia să înceapă în februarie (…) începe în iunie, pentru că nu au avut conductă”.

El a acuzat că multe blocuri din Capitală nu au apă caldă deoarece problema s-a acutizat după „o inacţiune 30 de ani”, iar acum municipalitatea are patru şantiere deschise de câte 10 kilometri de rețea de termoficare, în timp ce Termoenergetica lucrează pe „bucăţi mai mici de câte 100 de metri, 50 de metri, 150 de metri şi acum, fiind vară, îşi permit chiar anunţând în prealabil ca pe anumite tronsoane să închidă 10-15 zile”.

Potrivit lui Nicușor Dan, la acest moment Termoenergetica derulează o procedură de achiziţie a unei centrale provizorii la Titan, care să suplimenteze producţia.

Primarul Capitalei a estimat că în iarna următoare situaţia va fi mai bună din punct de vedere al termoficării.

  • „Funcţionăm cu nişte centrale din anii ’60 şi atunci acestea au nevoie de revizii şi în momentul în care opreşti o centrală este afectat un întreg cartier deservit de acea centrală şi reţeaua care nu permite să dai presiune dintr-o centrală îndepărtată (…) Astea sunt problemele lunilor de vară”, a adăugat edilul general al Capitalei, citat de Agerpres.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro