Primăria Sectorului 4 începe în jur de 20 iunie lucrările de consolidare a Pasajului Unirii / Circulația va fi închisă pe timpul verii
Primăria Sectorul 4 începe imediat după finalul anului școlar, în jur de 20 iunie, lucrările de consolidare a pasajului Unirii din Centrul Capitalei. Acestea vor dura circa 3 luni, a anunțat primarul Daniel Băluță, joi, într-o conferință de presă.
Pasajul Unirii este încadrat în clasa stării tehnice IV – nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că se află într-o stare avansată de degradare și prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență, care pun în pericol viața a sute de mii de oameni, pasajul fiind traversat zilnic de aproximativ 60.000 de mașini, a spus primarul.
- „Este cea mai amplă lucrare de acest fel implementată în ultimii 50 de ani în București, pe care o demarăm în regim de urgență. Trebuie luate măsuri de punere în siguranță a plafonului acestui pasaj, pentru a evita căderea bucăților de tencuială peste mașini.
- În plus, pe lângă activitățile specifice de consolidare, vom separa fluxul de circulație pentru motocicliști de cel rutier și vom monta și un sistem de ventilație al pasajului, astfel încât aerul închis de aici să nu mai afecteze sănătatea oamenilor. Aceste lucrări le vom începe în jurul datei de 20 iunie și le vom încheia până când va începe noul an școlar.
- În această perioada, circulația rutieră va fi restricționată total, iar pentru acest disconfort, prezint oamenilor, încă de pe acum, scuzele noastre”, a declarat primarul Sectorului 4.
În paralel se face expertiza și la Planșeul Unirii, podul ce acoperă albia râului Dâmbovița, și care are de asemenea, potrivit experților, nevoie urgentă de intervenții asupra structurii de rezistență – stâlpi de susținere și grinzile dintre aceștia.
- „Intervenția asupra Planșeului Unirii este una extrem de complexă, iar experții ne vor spune cum trebuie să facem astfel încât să putem evita tragediile și a fi eficienți în demersul nostru.
- Aceștia au început deja studiile necesare înainte de a ne apuca efectiv de treabă, iar estimarea este că expertiza va dura în jur de 12-18 luni.
- Acum este clar, lucrurile nu mai pot fi amânate, pentru că situația nu arată deloc bine”, a mai spus Daniel Băluță.