Ucraina a cerut Germaniei submarine: „Vom rezista până la victorie”
Șeful parlamentului ucrainean Ruslan Stefanciuk a cerut în timpul unei întâlniri la Berlin cu ministrul german al Apărării, Christina Lambrecht, noi arme pentru forțele armate ucrainene, în special submarine, relatează Ukraîinska Pravda.
„Nu exclud să primim submarine din Germania pentru că suntem pregătiți să devenim granița estică defensivă a întregii Europe. Și această cooperare va fi reciproc avantajoasă atât în această etapă, cât și în viitor”, a declarat oficialul ucrainean după întâlnire.
Stefanciuk a precizat de asemenea că se așteaptă ca Ucraina să primească sisteme de rachete aer-aer IRIS-T din partea Germaniei „cât mai curând posibil” pentru a proteja orașele ucrainene de atacurile aviației ruse și rachetele lansate de forțele Moscovei.
Șeful parlamentului ucrainean i-a spus ministrului german că viața apărătorilor ucraineni depinde de viteza livrărilor de arme moderne și a îndemnat Berlinul să se grăbească cu armele și să nu întârzie livrările.
Șeful parlamentului de la Kiev spune că ucrainenii vor rezista „până la victorie”
„Aceasta este o chestiune de supraviețuire a Ucrainei ca stat, o chestiune de protejare a poporului nostru, o chestiune de integritate a statului ucrainean. În fiecare zi, din momentul în care se ia decizia și până la implementarea acesteia, [Rusia] ia cei mai buni fii și fiice din Ucraina”, a subliniat el.
Prin urmare, furnizarea celei mai noi tehnologii către Ucraina este o chestiune de accelerare a victoriei noastre comune. Ucrainenii vor rezista până la victorie, dar avem nevoie de ajutorul vostru – decizii rapide și implementarea lor rapidă. Viteza este factorul general de astăzi care determină victoria”, a mai spus Ruslan Stefanciuk.
El a mai subliniat că Ucraina este pregătită să coopereze cu Germania în sfera apărării atât în prezent cât și pe viitor.
Solicitarea Ucrainei să primească submarine vine în contextul în care a fost nevoită să își închidă mai multe porturi importante, unele dintre ele căzute în mâinile rușilor, Moscova punând condiții pentru a permite trecerea navelor cu grâne ucrainene prin Marea Neagră.
Ucraina a acuzat Rusia că a trimis peste 100.000 de tone de grâu furat în Siria, calificând transporturile drept o „activitate criminală”.
Urmărește ultimele evoluții privind războiul din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.