Sari direct la conținut

SUA: Interdicția federală privind evacuarea din locuințe, desființată de Curtea Supremă. Administrația Biden se declară ”dezamăgită”

HotNews.ro
Actualii judecatori ai Curtii Supreme a SUA, Foto: SCOTUS
Actualii judecatori ai Curtii Supreme a SUA, Foto: SCOTUS

​Curtea Supremă a SUA a pus capăt joi moratoriului federal legat de pandemie asupra evacuărilor din locuinţe impus de preşedintele Joe Biden, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Judecătorii, care în iunie au permis menţinerea unei interdicţii precedente care a expirat la sfârşitul lui iulie, au acceptat o solicitare a unui grup de reclamanţi de a ridica moratoriul Centrului american pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC) care ar fi trebuit să dureze până la 3 octombrie.

Reclamanţii, o coaliţie de proprietari şi de grupuri imobiliare, au invocat faptul că legea pe care s-a bazat moratoriul CDC nu permite implementarea actualei interdicţii de evacuare.

Cei trei judecători liberali s-au opus deciziei corpului de nouă magistraţi.

CDC a impus prima dată un moratoriu în septembrie 2020, după ce unul precedent aprobat de Congres a expirat, agenţia invocând faptul că politica este necesară pentru a combate răspândirea COVID-19 şi a preveni ca oamenii să rămână fără locuinţe în timpul pandemiei.

Casa Albă a reacţionat joi seară şi a precizat că este dezamăgită de decizia Curţii Supreme de a pune capăt moratoriului federal privind evacuările şi a cerut statelor, oraşelor, proprietarilor şi altor entităţi să facă tot ce pot pentru a-i ajuta pe oameni.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a spus că moratoriul privind evacuările impus de CDC a salvat vieţi prevenind răspândirea COVID-19 în timpul pandemiei.

„Administraţia Biden este dezamăgită că Curtea Supremă a blocat cel mai recent moratoriu al CDC în timp ce numărul de cazuri confirmate cu varianta Delta este semnificativ în întreaga ţară”, a spus ea, avertizând că decizia va face rău familiilor şi va pune comunităţile în mai mare risc de expunere la COVID-19.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro